Hlavní obsah

Pasažéři uvázli na více než 30 hodin ve vlaku. Bez jídla a možnosti dojít si na toaletu

Vlak Crescent 20 americké společnosti Amtrak vyrazil z New Orleans do New Yorku v neděli ráno. Kvůli sněhové bouři a stromům povaleným na trati svou cestu musel přerušit v Lynchburgu ve Virginii. Cestujícím bylo zakázáno vlak opouštět, a tak museli takřka bez jídla a s nefunkčními záchody vydržet přes 30 hodin.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sníh uvěznil cestující ve vlaku v Lynchburgu na téměř 30 hodinVideo: Reuters

 
Článek

Sněhová bouře Frida na východě Spojených států zkomplikovala dopravu téměř všem. Vlaky nabíraly zpoždění, motoristé zůstali trčet na ucpaných dálnicích, lety byly rušeny. Cestující ve vlaku Crescent 20 se ale stali nechtěnými rekordmany.

Vlak totiž v pondělí nad ránem zastavil v Lynchburgu a na cestu se dal opět až v úterý dopoledne. Pasažéři přitom neměli téměř žádné informace, co se děje a kdy a jak bude problém vyřešen.

„Jediné, co nám řekli, bylo, že jsou nějaké stromy na trati, kvůli kterým nemůžeme dál,“ uvedl v úterý dopoledne jeden z cestujících Sean Thornton pro deník The Atlanta Journal-Constitution. „Nikdo nejedl okolo dvaceti hodin a záchody ve vagonu jsou kompletně přeplněné. V občerstvení došly zásoby už včera. Cestujícím bylo zakázáno opustit vlak,“ vysvětlil Thornton.

Ostatní pasažéři si stěžovali na sociálních sítích a kritizovali společnost Amtrak. „Už tu trčíme přes 24 hodin. Všichni strojvedoucí vlak opustili. Dveře jsou otevřené, žádné topení. Jídlo nám došlo před osmi hodinami a záchody nefungují. Nikdo tu není, kdo by nám odpověděl na otázky,“ postěžoval si například Jon Tenney v úterý ráno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Bylo to děsivé, popisuje cestující z vlaku uvázlého v QuanticuVideo: Reuters

Podobně na tom byli i pasažéři vlaku Amtrak v 250 kilometrů vzdáleném Quanticu. „Bylo to děsivé uváznout v černé tmě. Nevěděli jsme, kdy zas vyrazíme a kde vlastně jsme. Už jen ten pocit, že nemůžeme vystoupit, byl děsivý,“ uvedla Annie Cathrinerová. Dodala, že spolu s cestujícími ve vlaku strávila přes dvacet hodin.

Plameny v Coloradu udolal sníh. Z ulic ale zbyl jen popel

Zahraniční

Všechny vlaky se nakonec daly do pohybu. Společnost Amtrak pro americká média popřela, že by cestujícím z jakéhokoliv vlaku bylo zakázáno vagony opustit. „Náš personál pracoval na tom, aby cestujícím byly k dispozici voda i jídlo,“ uvedla tisková mluvčí společnosti Kimberly Woodsová

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám