Hlavní obsah

Paříž je nejlepší městskou destinací letoška. Praha skončila jedenáctá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzské hlavní město Paříž je podle společnosti Euromonitor nejlepší destinací roku 2022. Britská firma zabývající se průzkumem trhu to uvedla ve své pravidelné analýze, v níž zohledňovala několik klíčových faktorů. Mimo jiné udržitelnost, infrastrukturu či opatření ohledně cestovního ruchu. Praha skončila na jedenácté příčce.

Foto: Profimedia.cz

Pařížské muzeum Louvre (ilustrační foto)

Článek

Evropa prvním deseti příčkám žebříčku vévodí. Kromě Paříže se na třetí až deváté příčce umístily Amsterdam, Madrid, Řím, Londýn, Mnichov, Berlín a Barcelona. Druhou nejlepší městskou destinací je Dubaj a desátou New York.

Francouzské hlavní město je podle Euromonitoru nejlepší světovou destinací, a to díky tomu, jak si vede na poli cestovního ruchu, turistické infrastruktury, ale i v rámci dalších významných pilířů.

Evropa dominuje

Evropa si obecně vedla v žebříčku nejlépe, protože na rozdíl od Asie, která skončila druhá, se v ní letos cestovní ruch obnovil prakticky v plném rozsahu.

Oproti tomu se některé asijské destinace otevřely zahraničním turistům až v létě či na podzim. V předcovidových dobách přitom největší světadíl, konkrétně pak Hongkong a Bangkok, analýze vévodil. Tehdy se ale zohledňoval počet příjezdů mezinárodních hostů.

Nejbezpečnějším městem na světě je Reykjavík

Cestování

„I když byl rok 2022 pro cestovní sektor pozitivní, cesta k uzdravení po pandemii je dlouhá a vládní podpora zůstává i nadále klíčová napříč všemi regiony,“ uvedl k žebříčku Euromonitor. Jako faktory, které mohou růst turismu zpomalit, jmenovala společnost inflaci, zhoršující se ekonomické podmínky nebo válku na Ukrajině.

Nejlepší městské destinace roku 2022
1. Paříž, Francie
2. Dubaj, Spojené arabské emiráty
3. Amsterdam, Nizozemsko
4. Madrid, Španělsko
5. Řím, Itálie
6. Londýn, Velká Británie
7. Mnichov, Německo
8. Berlín, Německo
9. Barcelona, Španělsko
10. New York, USA
Zdroj: Euromonitor

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám