Hlavní obsah

Pár šťastlivců bude moci přespat v domě, kde se odehrála tragická love story

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jde o jeden z nejtragičtějších příběhů lásky v dějinách literatury. Dva šťastlivci teď budou moci o Valentýnu prožít shakespearovskou klasiku na vlastní kůži. Ve Veroně totiž pořádají soutěž o přespání v Juliině domě, který je populární turistickou atrakcí, přestože s původní Shakespearovou hrou má pramálo společného. Píše o tom server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Balkonová scéna je v Romeovi a Julii patrně jednou z nejznámějších.

Článek

Dům je populární zejména díky balkonu, na němž se odehrála slavná scéna, kde se Romeo vyznává Julii ze své lásky. Pár šťastlivců se podívá také do útrob budovy muzea, a co víc, stráví v ní romantickou noc o svátku svatého Valentýna. K dispozici jim bude původní postel použitá ve filmové verzi slavného příběhu z roku 1960.

Zážitek dále zahrnuje například osobního sluhu, romantickou večeři při svíčkách, kterou páru připraví michelinský šéfkuchař Giancarlo Perbellini, nebo tematickou prohlídku Verony po stopách hlavních hrdinů Shakespearova příběhu. Pár si bude moct také přečíst milostné dopisy, které Julii posílají lidé z celého světa, a odepsat na ně. Jde o desítky let starou tradici, o niž se stará tým dobrovolníků, jenž si říká Juliini tajemníci.

Královský palác v Džajpuru se otevírá nocležníkům. Nejásejte ale

Cestování

Zájemci se mohou do soutěže zapojit tak, že sami jeden z dopisů Julii napíšou a podělí se o svůj vlastní příběh lásky. Zároveň musí vysvětlit, proč by se svou drahou polovičkou byli ideálními hosty.

Navštíví ho miliony lidí

„Juliin dům je nejdůležitějším muzeem ve Veroně, ročně přitahuje miliony návštěvníků,“ řekl starosta města Federico Sboarina. „Tímto způsobem budeme moci představit shakespearovský příběh o Romeovi a Julii jako nikdy předtím. Jsme nadšeni, že se můžeme podělit o naše kulturní dědictví a tradice,“ dodal starosta.

Shakespeare ve svém příběhu samozřejmě Julii nevztáhl k žádnému konkrétnímu domu ve Veroně. Budova má ovšem spojitost s rodinou Cappelletti, jejíž jméno je nápadně podobné Kapuletům. Dům byl postaven někdy ve 13. století a v roce 1907 bylo přesvědčení, že jde o Juliin rodný dům, natolik silné, že město nemovitost zakoupilo a v roce 1930 z ní udělalo muzeum.

Reklama

Výběr článků

Načítám