Hlavní obsah

Oteplení jihočeské skiareály zatím neuzavřelo, za hranicemi otevírají všechny vleky i sjezdovky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když se v Jihočeském kraji výrazně oteplilo, teploty se pohybují nad pěti stupni nad nulou a sněžení vystřídal déšť, skiareály obleva zatím výrazně neovlivnila. Lyžuje se jak na Lipně, tak na Zadově.

Foto: Martin Řezáč

Lyžování na rakouském Hochfichtu

Článek

„Na sjezdovkách stále leží kolem sedmdesáti centimetrů mokrého sněhu, v provozu jsou tři lanové dráhy ze čtyř. Lyžovat se dá na více než pěti kilometrech sjezdovek. Děti mohou zavítat do výukového hřiště Fox park i na bobovací kopec, který je stále zasněžen. V provozu zatím nemáme večerní lyžování,“ řekl v pátek Jiří Gruntorád, mluvčí lipenského skiareálu.

Šumavský Zadov má v provozu sjezdovku Kobyla, kde leží kolem šedesáti centimetrů sněhu. Lyžařský areál je zatím v provozu od čtvrtka do neděle. „Další provoz budeme upravovat podle počasí a samozřejmě také podle zájmu,“ uvedl Petr Vondraš z lyžařského areálu Zadov.

V Rakousku se bude lyžovat ve velkém

Všechny lanovky i vleky spustí o tomto víkendu skiareál Hochficht na rakouské straně Šumavy. „I když se oteplilo, sněhu moc neubylo. Od soboty bude zprovozněn celý areál včetně druhého nástupního místa ve Schwarzenbergu. Pojedou všechny lanovky a vleky, návštěvníci mají k dispozici přes dvacet kilometrů sjezdových tratí,“ řekl Gerald Paschinger, jednatel skiareálu Hochficht.

Do Trentina na lyžování zdarma i vyladěné adventní trhy

Cestování

Ten je v provozu každý den od 8.30 do 16 hodin a na pokladně, v půjčovně lyží i restauracích se díky českému personálu návštěvníci domluví i bez znalosti němčiny.

„Na své si tu přijdou i běžkaři. Oblíbený areál Schöneben u hraničního přechodu Zadní Zvonková hlásí čtyřicet centimetrů přírodního sněhu a přes padesát kilometrů upravených tratí. Za vstup na ně se ale platí, dospělý šest eur (asi 147 korun), děti do patnácti let jsou zdarma,“ řekl Martin Řezáč, mluvčí rakouského skiareálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám