Hlavní obsah

Oslavy vzniku Československa uzavřou turistům Pražský hrad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli oslavám výročí vzniku Československa bude ve středu večer uzavřen pro veřejnost areál Pražského hradu. Již od rána se návštěvníci nedostanou do některých hradních objektů. Oznámil to mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Na Hradě ve středu po 20.00 prezident Miloš Zeman předá ocenění vybraným osobnostem. Do sídla hlavy státu jsou na slavnost pozvány stovky hostů. Následovat bude recepce pro asi 1000 lidí.

Již během dne se na Hradě a Hradčanském náměstí uskuteční přísaha vojáků a jmenování do generálských hodností. Pražský hrad se proto od 18.00 pro veřejnost uzavře, znovu se do něj lidé dostanou až ve čtvrtek po 05.00.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Po celý den 28. října pak bude dále uzavřen Starý královský palác a expozice Příběh Pražského hradu a Obrazárna Pražského hradu,“ dodal Ovčáček. Po celý den budou také nepřístupné Jižní zahrady a jižní věž katedrály sv. Víta. Od 10.00 lidé neprojdou průchody z Pražského hradu na Hradčanské náměstí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám