Hlavní obsah

Oslabení koruny podle analytiků podpoří příjezdový cestovní ruch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslabení koruny přiláká do Česka více zahraničních turistů. Dovolená v tuzemsku se pro ně totiž stane levnější. Z intervence České národní banky (ČNB) tak bude, hlavně v příštím roce, profitovat tuzemský příjezdový cestovní ruch, tvrdí analytici.

Foto: Václav Lang, Novinky

Do Česka by mohlo už koncem roku zamířit více zahraničních turistů. Ilustrační foto

Článek

„Efekt se sice projeví nejdříve u silvestrovských oslav, ale je zřejmé, že pokud nyní parta lidí ze západní Evropy plánuje trávit silvestrovské oslavy někde jinde než doma, pak pobyt v ČR vyjde o pět až deset procent levněji než dříve, a to už má nějaký vliv," uvedl konzultant Saxo Bank Radim Dohnal.

Oslabení české koruny přiláká do ČR v závěru roku více zahraničních turistů. Podle odhadu společnosti Mag Consulting se počet přijíždějících cestovatelů do Česka v letošním roce zvýší o jedno až dvě procenta.

„Pobyt v České republice bude pro většinu zahraničních turistů v závěru roku levnější i přesto, že dojde k mírnému nárůstu cen za ubytování," dodal analytik cestovního ruchu Jaromír Beránek.

Reklama

Výběr článků

Načítám