Hlavní obsah

Opilý muž napadl během přistání letušku. Skončil u soudu

Z letadla až do soudní lavice. Takový osud potkal Brita Collina Smithe, který letos v březnu napadl při cestě z Manchesteru na Maltu letušku společnosti easyJet. Ta ho během přistání upozornila, aby seděl na místě, pasažér reagoval tím, že členku personálu chytil za krk oběma rukama. Rozsudek si muž vyslechne v příštím roce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Smith, který žije ve městě Hull, cestoval s partnerkou na Maltu oslavit narozeniny. Během letu však stihl vypít tři čtvrtě lahve whisky koupené v obchodě na letišti. Kvůli množství pozřené tekutiny se mu zachtělo na toaletu, avšak zrovna ve chvíli, kdy se stroj připravoval na přistání, informuje server Independent.

Letuška Carley Griffithsová proto pasažéra vyzvala, aby se vrátil na místo. Dostalo se jí prázdného pohledu, po němž ji muž chytil oběma rukama za krk. Žena v sebeobraně do cestujícího strčila, informoval její obhájce u soudu v Manchesteru, který se před několika dny odehrál. Smith po odražení útoku přepadl na dva cestující a na letušku dále verbálně útočil.

Po návratu do Velké Británie byl Smith zadržen policií, u výslechu přiznal, že byl v době incidentu opilý. Soud musel vyloučit zdravotní problémy, zeptal se proto Smithovy družky, zda její partner užívá nějaké léky. „Říkala jsem mu, ať tu whisky nepije,“ opáčila.

Griffithsová u soudu uvedla, že byla z incidentu rozrušená. „Nechtěla jsem se vrátit do práce, protože jsem se bála podobných útoků v budoucnosti,“ okomentovala.

Soud prohlásil Smithe za vinného, trest však určí až v příštím roce, píše Independent.

Ženě nepovolili vstup do letadla. Měla být na třídu economy „moc tlustá“

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám