Hlavní obsah

Ženě nepovolili vstup do letadla. Měla být na třídu economy „moc tlustá“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brazilská plus size modelka Juliana Nehmeová viní společnost Qatar Airways z toho, že jí zabránila v nástupu do letadla kvůli její váze. „Nejsem vítána na palubě, protože jsem moc tlustá,“ napsala žena. Aerolinky se brání a tvrdí, že pasažérku vykázaly kvůli jejímu chování.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nehmeová o zážitku informovala prostřednictvím svého Instagramu, na kterém má přes 150 tisíc sledujících. Nejprve zmínila, že při cestě do Libanonu s Air France neměla nejmenší problém.

Ten měl nastat až při zpáteční cestě s konkurenčními Qatar Airways, které chtěly ženě údajně povolit nástup pouze v případě, že si za tři tisíce dolarů (takřka 70 tisíc korun) zakoupí letenku do business class. Za palubní lístek do třídy economy už přitom utratila tisíc dolarů, které ji společnost měla odmítnout refundovat, informuje server Independent.

„Až do samého konce jsem se pokoušela je přesvědčit, aby mi povolili letět, protože jsme cestovali čtyři,“ postěžovala si modelka s tím, že přemlouvala letušku a její matka také. Podle Nehmeové ji personál rovněž fyzicky napadl. „Když jsem se pokoušela vše nahrát, holka u pultu do mě strčila,“ napsala.

Žena, která žije v brazilském Sao Paulu, v příspěvku uvedla, že je zaseknutá v Libanonu se svou matkou, zatímco její sestra a synovec zdárně odletěli. „Mám zbytečné výdaje za ubytování a nemám peníze na to, abych tu mohla zůstat déle. Extrémně mě ponížili před všemi lidmi na letišti. Jen proto, že jsem tlustá,“ uvedla Nehmeová.

Byla agresivní, tvrdí aerolinky

Zástupce aerolinek však serveru Independent sdělil, že ženě byl odepřen přístup na palubu, protože byla extrémně hrubá a agresivní na personál u odbavení. Jeden člen skupiny navíc neměl potřebné dokumenty ohledně covidu-19, které společnost vyžaduje.

„V Qatar Airways vždy přistupujeme ke všem pasažérům s respektem a úctou a v souznění s tím, co je běžné u většiny aerolinek,“ řekl mluvčí a doplnil, že kvůli hrubému chování byla na místo přivolána ostraha. „Můžeme potvrdit, že jsme cestující přebukovali na jiný let z Libanonu,“ uzavřel mluvčí.

Sledující Nehmeové se zatím nad nespravedlností incidentu rozčilovali a obvinili aerolinky z fobie z tlustých lidí. Někteří ženě nabídli pomoc.

Na dálkovém letu si sklopila sedadlo. Cestující za ní jí to nedarovala

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám