Hlavní obsah

Opilý muž chtěl v letadle sníst svůj telefon

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K bizarnímu incidentu došlo na palubě letadla společnosti easyJet. Loni v lednu se pasažér Matthew Flaherty opil, nadával posádce, vyhrožoval jí zabitím a nakonec rozlámal svůj mobilní telefon a začal ho jíst. Letadlo muselo nouzově přistát a Flaherty skončil u soudu. Ten mu příští měsíc vyměří trest, uvedl server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Flaherty se společností easyJet cestoval z Manchesteru na Island. V průběhu letu to ovšem přehnal s alkoholem a pil gin rovnou z lahve. Již značně společensky unaven začal muž nejprve mluvit s jinou cestující, které pak sprostě nadával, jeho hněvu se nevyhnula ani posádka. „Zabiju vás, jestli nesklapnete,“ křičel podle svědků muž.

Už tak nepříjemný incident se ovšem vyhrotil ve chvíli, kdy Flaherty začal ničit svůj telefon a odlomené části z něj žvýkal. Baterie ze zařízení navíc začala doutnat, takže ji posádka kvůli obavám z požáru hodila do sklenice s vodou. Poté o situaci informovala pilota, který se rozhodl s letadlem nouzově přistát v Edinburghu.

Ani následné zatčení ale muže nezklidnilo. Na strážníky ve vazbě křičel rasistické nadávky.

V neděli byl Flaherty u soudu uznán vinným hned z několika přečinů. Příští měsíc bude znám i verdikt, s největší pravděpodobností skončí muž ve vězení.

Poprvé cestoval letadlem. Hned vyfasoval skoro 400tisícovou pokutu

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám