Hlavní obsah

Opilého cestujícího vykázali z letadla a po vyvedení se snažil prchnout. Vězení ale neuteče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O pozdvižení se na letišti v anglickém Bristolu postarali dva cestující aerolinek easyJet. Ještě před odletem na Krétu je kvůli jejich vulgárním verbálním projevům nechala posádka vyvést, přičemž jeden z mužů se pokoušel ostraze uprchnout, avšak marně. Pasažéři při následném policejním výslechu odmítli, že by byli opilí.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo u aerolinek easyJet (ilustrační foto).

Článek

Joshua Stone a Ryan Sanders se podle serveru Independent chovali hrubě k posádce. Ačkoli je personál varoval, muži výzvy neuposlechli a nadále se projevovali nevhodně. Nakonec tak byli nuceni z letadla ještě před cestou vystoupit.

Stone se po opuštění paluby pokoušel ostraze uprchnout, to se mu však nepodařilo a byl záhy zatčen a předveden i se svým kolegou k výslechu. Tam druhý z mužů, Ryan Sanders, uvedl, že před cestou sice vypil cider, pivo a rum s kolou, ale opilý prý nebyl.

Oba muži byli navzdory výpovědi obviněni z toho, že nastoupili do letadla v podroušeném stavu, Stoneovi byl připočten ještě jeho krátký pokus o úprk po letištní ploše.

Jdou za mříže

K incidentu došlo už loni v létě, teprve začátkem března však soud v Bristolu cestujícím uložil trest. Oba musejí zaplatit 154 liber (přes 4500 korun). Sanders pak stráví za mřížemi 14 týdnů, zatímco Stone rovnou 25.

„Poslední věcí, co chceme dělat, je zabránit lidem, aby se před dovolenou bavili. Ale tito dva opilí muži se chovali otravně a obtěžovali posádku, mohli tak představovat bezpečnostní riziko,“ uvedla seržantka Rachael Hodgesová a doplnila, že let na Krétu se kvůli incidentu opozdil, což bylo od obou mužů značně sobecké.

„Být opilý v letadle je závažný přečin. Oběma mužům byl proto uložen trest a jsou vedeni v policejních záznamech,“ dodala seržantka.

Nejhoršími aerolinkami na krátké vzdálenosti jsou Wizz Air

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám