Hlavní obsah

Online skipasy ušetří čekání ve frontách u pokladen

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinka v podobě online skipasů, prvně v Česku zavedená loni ve Špindlerově Mlýně, začíná letos dobývat Krkonoše i Orlické hory. Skipas z pohodlí domova lze namísto přešlapování před pokladnami od letošní zimy zakoupit v Rokytnici nad Jizerou, Mladých Bukách na Trutnovsku, SkiResortu Černá hora – Pec a orlickohorských Říčkách.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Tento týden celý systém doladíme a počínaje 12. prosincem, kdy plánujeme zahájit lyžařskou sezónu, začneme s prodejem skipasů prostřednictvím internetu. Cena bude stejná jako u pultového prodeje. Lidé, kteří této nové služby využijí, ale ušetří čas a získají různé benefity,“ slibuje ředitel TJ Spartak Rokytnice nad Jizerou Michal Kopecký.

Služba online skipasů rozpočet skiareálů nijak zvlášť nezatíží. Vlekaři jenom více využijí doposud opomíjených možností současných odbavovacích systémů. Ty mimo jiné umějí zaznamenat na čipové kartě i počet nalyžovaných kilometrů a další vychytávky.

„Nový odbavovací systém a způsob prodeje online skipasů u nás začne fungovat tento týden,“ potvrdila Kateřina Pilařová, ředitelka skiareálu Mladé Buky, kde sezónu na první šestisetmetrové kompletně technicky zasněžené sjezdovce spustili o uplynulém víkendu.

„Ceny skipasů nakoupených přes internet zůstávají stejné jako u pokladen. Jejich cenové zvýhodnění plánujeme na příští sezónu. Lyžařům ale minimálně odpadnou časté ranní fronty u pokladen,“ podotkla Pilařová.

Podmínkou pro využívání pohodlného nákupu skipasů prostřednictvím internetu zůstává čipová karta, již si musejí lyžaři proti obvykle stokorunové záloze vyzvednout na pokladně. „Potom si už doma u počítače zvolí na našich webových stránkách některý z nabídky skipasů, zaplatí a mohou na svah,“ přiblížila Pilařová.

Podmínkou čipová karta

Technici tento týden vystrojí novým odbavovacím systémem s možností koupě skipasů přes internet i středisko Říčky v Orlických horách. „Počítáme, že během středy k nám nový odbavovací systém dorazí z Rakouska, ve čtvrtek ho chceme oživovat a příští týden, kdy chceme spustit letošní sezónu internetový prodej skipasů spustíme,“ předjímá ředitel říčského skiareálu Petr Kánský.

„Datum a podmínky provozu ještě nevíme. Odbavovací systém ale prodej online skipasů umožňuje,“ podotkla Zina Plchová z lyžařské arény Česka SkiResortu Černá hora – Pec.

Skiareály zatím zůstávají k využívání nové služby ze strany lyžařů střízlivé, zvlášť když zřejmě jediným střediskem, kde lze skipasy pořídit laciněji než u pokladny, je pouze Špindlerův Mlýn.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám