Hlavní obsah

Omylem koupil letenku na domáckou podobu jména, stálo ho to 70 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radost z nákupu letenek či celého zájezdu v mozku spouští ten správný koktejl příjemných hormonů, už v tu chvíli jsme totiž tak trochu na dovolené. Přesto je však nutné věnovat plnou pozornost tomu, co děláme. I malá chyba při nákupu letenek nás totiž může přijít velmi draho, jak se přesvědčil Australan cestující do Londýna poté, co na letenku omylem zadal domáckou podobu jména své manželky.

Foto: Profimedia.cz

Při nákupu letenek je potřeba se soustředit a vše si řádně zkontrolovat.

Článek

O drahém omylu manželského páru informoval v úterý server Independent. Australané Phil a Kate žijící v Queenslandu se chystali projít odletovou bránou spoje mířícího z Brisbane do Melbourne a odtamtud měli pokračovat do Londýna, když byli upozorněni, že jméno ženy se na letence neslučuje s údaji uvedenými v pase. Na letence stálo Kate, v pase bylo zapsáno Katherine. Zahraniční média informují, že šlo o přezdívku, v Česku by se spíš jednalo o domáckou podobu jména, ale omyl je omyl.

Pár, který zakoupil letenky na cestovatelském webu StudentUniverse, byl nejprve informován, že bude možné za drobný poplatek chybu opravit, krátce nato však zjistil, že ji lze pouze zrušit a koupit novou.

Letenka na poslední chvíli vyšla na 4700 australských dolarů, v přepočtu asi 70 888 korun. Jednalo se tak o výrazně vyšší sumu než původně zaplacených v přepočtu asi 54 tisíc korun, které pokryly obousměrné cesty pro jednu osobu.

Konec věčného čekání na letišti aneb Které aerolinky jsou nejpřesnější

Cestování

„Prosím, to nemůžete udělat, veškeré naše peníze na dovolenou tak bleskově zmizí,“ zkoušela „přejmenovaná“ manželka po telefonu apelovat na zprostředkovatele letenek, ale neuspěla.

Mluvčí firmy k incidentu uvedl, že jednání bylo v souladu s podmínkami stanovenými leteckou společností. Změna jména v tomto případě nebyla povolena, a jedinou možností tak bylo zrušit a opětovně zakoupit letenku se správnými údaji. Problém se měl dát řešit uspokojivěji, kdyby pár o chybě informoval dříve než těsně před odletem.

Dánsko zvažuje zavedení ekologické daně na letenky

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám