Hlavní obsah

Obce připravují stavbu cyklostezky Nový Jičín–Hostašovice

Nový Jičín

Pětice obcí z Novojičínska podá v pondělí žádost o dotaci na výstavbu cyklostezky na místě bývalé železniční trati mezi Novým Jičínem a Hostašovicemi. Obce předpokládají, že vybudování cyklostezky dlouhé téměř deset kilometrů bude stát asi 32 miliónů korun, dotace by mohla činit až 85 procent. Zbytek zaplatí obce ze svého. V pátek to uvedla novojičínská mluvčí Marie Machková.

Foto: Profimedia.cz

Nová cyklostezka vyjde zhruba na 32 miliónů korun.

Článek

Železniční trať zničila v roce 2009 povodeň a dráhy už ji pak neobnovily. Kvůli vybudování cyklostezky na jejím místě se obce spojily do svazku Cyklostezka Nový Jičín–Hostašovice. Ve svazku jsou dále Mořkov, Životice u Nového Jičína a Hodslavice.

Kromě výstavby samotné cyklostezky počítá projekt s vybudováním odpočívadel a se zhotovením cyklomap. „Finančně náročné jsou zejména rekonstrukce mostů, přes které stezka povede, protože jsou ve špatném technickém stavu a musí se uzpůsobit novému provozu,“ uvedla Ivana Kovaříková z novojičínského odboru majetku, rozvoje a investic.

Veřejná zakázka podle ní bude vyhlášena v letních měsících, aby mohla stavba začít hned po schválení dotace. To by se mělo stát v říjnu. „Předpokládáme, že stavba začne v listopadu a trvat by měla asi šest měsíců. Záleží ale samozřejmě na počasí,“ řekla Machková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám