Hlavní obsah

O lyžování na Lipně je už nyní velký zájem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skiareál Lipno se chystá na další lyžařskou sezonu. Počítá s tím, že na rozdíl od dvou předchozích, které poznamenala covidová krize, bude plná lyžařů. Skiareál už nyní zaznamenává zájem hlavně o období vánočních svátků. Podobně jako další lyžařské areály zvýšil cenu skipasů asi o osm procent, poskytuje však výhodné balíčky pro rodiny s dětmi.

Foto: Profimedia.cz

O lyžování na Lipensku je už nyní zájem.

Článek

Za celodenní skipas v top sezoně zaplatí dospělí 1190 korun, což je o 130 korun více než v minulé sezoně, a děti do patnácti let 810 korun. Zdražení však není až tak dramatické a v některých případech zaplatí lyžaři i méně než loni.

„Cena celosezonního skipasu zůstává na loňské úrovni. Podpoříme také školní kurzy, které budou mít stejné ceny jako v loni. Chceme podpořit právě rodiny s dětmi, například rodina se dvěma dětmi bude mít skipas levnější o sto korun,“ uvedl generální ředitel společnosti Lipno servis Matěj Kratochvíl. „Od dvoudenního skipasu dále zůstává zdarma večerní lyžování. Od čtyřdenního skipasu je zdarma návštěva stezky korunami stromů,“ dodal Kratochvíl.

Upozornil, že už v minulých sezonách se choval Skiareál Lipno energeticky zodpovědně, a proto není zdražení dramatické a rodiny s dětmi budou mít výhody. „Před zimou jsme investovali především do provozu. Na Lipně bude nová rolba se speciální technologií, která měří přesně výšku sněhu. Další peníze jsme investovali do sněhových děl, která jsou schopná vyrábět sníh s nižším příkonem elektrické energie i za limitních teplot,“ konstatoval Kratochvíl s tím, že sezona na Lipně začne, jakmile bude příhodné počasí.

Zprávy jsou pozitivní

Skiareál by ohledně návštěvnosti rád navázal na roky před covidovou krizí. Už nyní si lidé rezervují zimní pobyty. „Začíná to vypadat, že na svátky se hotely dobře plní. Zprávy jsou relativně pozitivní,“ doplnil Kratochvíl.

Se skiareálem spolupracují úzce i podnikatelé, kteří upravují běžecké trasy na Pasečné. Ty vedou až za rakouské hranice. „Budeme upravovat společně s rakouskými kolegy přes padesát kilometrů tras. Rozhodli jsme se, že budeme žádat dobrovolný příspěvek 80 korun na celý den, čímž navazujeme na stejnou politiku, jako je v Rakousku. Peníze použijeme i na benzín do rolby, ale parkoviště na Pasečné zůstane zdarma,“ dodala Kamila Sušanková, která se s přítelem stará o úpravu tras na Pasečné.

Rakouský Obertauern umí být divoký. Alternativou je klidnější Lungau

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám