Hlavní obsah

Nový zábavní park pozve turisty na palubu Titaniku

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fenomén Titaniku nestárne. Důkazem je plánovaný zábavní park v Číně, jehož ústředním motivem bude právě obří zaoceánský parník potopený v polovině dubna 1912. V areálu nového parku navštíví turisté tematické muzeum i simulaci potápějící se lodi.

Čínský zábavní park chce simulovat potopení TitanikuVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Říkalo se, že je nepotopitelný. Přesto jeho první plavba byla zároveň tou poslední. Tragédii potopení Titaniku si svět připomíná už více než 100 let, stále však motiv gigantického zaoceánského parníku neomrzel. Od roku 2016 ho budou turisté vídat nejspíš také v Číně, kde by se měl otevřít nový zábavní park.

Park by měl vzniknout v provincii S'-čchuan, tedy dlouhé stovky kilometrů od pobřeží. To by ovšem nemělo narušit autenticitu zážitku, který tady turisté získají. Budou se totiž moci zúčastnit například simulace okamžiků potápění slavného parníku doprovázené zvukovými a světelnými efekty. Turisty by měla přepadnout iluze řítící se vody, před níž musejí utéct, aby přežili.

Kromě návštěvy muzea, které poskytne řadu faktických informací, si turisté v parku budou moci na vlastní kůži vyzkoušet alespoň zlomek toho, co se na skutečné palubě Titaniku v noci ze 14. na 15. dubna 1912 dělo. Tehdy plul Titanic z britského přístavu Southampton do amerického New Yorku a po srážce s ledovcem šel ke dnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám