Hlavní obsah

Noc v bažině? Bydliště nejznámějšího pohádkového zlobra je k pronájmu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toužili jste někdy vkročit do svojí oblíbené pohádky? Pokud jste příznivci animované série Shrek, máte nyní tu pravou příležitost. Ve Skotsku totiž vznikla reálná kopie bydliště slavného zlobra – stromové obydlí v bažině. Nabídka k přespání je časově omezená a nebude se opakovat.

Turisté se mohou na Skotské vysočině ubytovat ve Shrekově obydlíVideo: AP

 
Článek

Reálná verze Shrekovy bažiny se nachází v areálu skotské usedlosti Ardverikie, necelých 100 kilometrů od města Inverness. A zatímco na místo se musejí nocležníci dopravit na vlastní náklady, přespání je gratis. Tedy v případě, že je vylosují z registrovaných zájemců, informuje CNN.

Přespání bude realizováno od poloviny do konce října, konkrétně od pátku 13., zúčastnit se ho budou moci celkem tři hosté. Jen jedné skupině se pak poštěstí užít si ve Shrekově doupěti dvě noci, a to od 27. do 29. října. Zájemci se mohou registrovat přes platformu Airbnb, která v minulosti nabídla podobné zážitky například na střeše pařížského kabaretu Moulin Rouge nebo v růžovém Barbie domě v Kalifornii.

Podle zveřejněných snímků se mohou nocležníci těšit na opravdu věrnou kopii zlobrova doupěte s typickým dřevěným nábytkem a charakteristickými dekoracemi. Chybět nemá ani slavná kadibudka.

Nejen samotná ubikace však nabízí nezapomenutelné zážitky. Krásnými místy je napěchováno rovněž okolí, kde hosté najdou třeba jezero Loch Laggan či národní park Cairngorms. Panství Ardverikie, v jehož areálu se replika bažiny nachází, je navíc dobře známé fanouškům seriálového hitu Koruna o životě královny Alžběty II., kde představuje zámek Balmoral.

Noční můra v růžových barvách? Zájemci mohou strávit noc v Barbie domku

Cestování

Může se vám hodit na Zboží.cz: Filmy: Shrek, Shrek 2, Shrek třetí, Shrek: Zvonec a konec, Shrek - celý příběh

Reklama

Související témata:
Shrekova bažina

Výběr článků

Načítám