Hlavní obsah

Nic pro slabé povahy. V New Yorku otevřou novou prosklenou vyhlídku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už za měsíc budou moci odvážlivci spatřit New York z nové perspektivy. V jednom z manhattanských mrakodrapů se otevře vyhlídka Summit One Vanderbilt, která rozhodně nebude pro slabé povahy. Disponuje totiž několika zcela prosklenými částmi a hlavní místnost je kompletně obložená zrcadly pro pocit zdánlivě nekonečného prostoru.

Foto: Profimedia.cz

Návštěvníci se na vyhlídku poprvé vypraví 21. října.

Článek

Novou newyorskou atrakci naleznou zájemci v mrakodrapu One Vanderbilt, hovoří se o ní jako o nejintenzivnějším vyhlídkovém zážitku na světě. O pravdivosti tohoto tvrzení se budou lidé moci přesvědčit už 21. října, píše server CNN.

Do observatoře ve výšce asi 365 metrů návštěvníky vyveze celoskleněný výtah. Vyhlídka má hlavní místnost obloženou zrcadly, ta je součástí umělecké instalace nazvané Air, a další dva prosklené boxy, které mají i transparentní podlahu. „Vzrušení ohledně vyhlídky Summit One Vanderbilt je ohromující,“ uvedl Marc Holliday, šéf společnosti SL Green, která celou budovu vlastní.

„Nyní, když konečně můžeme nabídnout pohled do této úžasné a inspirující místnosti zvané Air, lidé pochopí, jak odlišná je od čehokoli jiného na světě,“ míní Holliday. Doplnil, že se nemůže dočkat, až dorazí první návštěvníci. Vyzdvihl také polohu mrakodrapu v rámci celého Manhattanu a jeho blízkost k hlavnímu nádraží. „Lidé se sem budou chtít vracet znovu a znovu,“ řekl.

Terasa s loukou

Kromě oslnivých výhledů nabídne observatoř také kavárnu v severském stylu nebo venkovní terasu s „nejvýše položenou městskou alpskou loukou na západní polokouli“.

Projekt byl poprvé představen letos v květnu, podle zástupců města půjde o veliké turistické lákadlo nejen pro zahraniční návštěvníky, ale i pro místní. Ceny za vstup začínají na 39 dolarech pro dospělého, v přepočtu na zhruba 840 korunách.

Havaj chce odstranit ikonickou atrakci. Turisté na ni chodí i přes zákaz vstupu

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám