Hlavní obsah

Niagarské vodopády obalil led

Jedinečný pohled se v těchto dnech naskýtá těm, kteří přijedou k Niagarským vodopádům. Ty totiž kvůli nízkým teplotám, které svírají Spojené státy americké a Kanadu, obalil led a návštěvníkům se tak postaral o nevšední podívanou, píše agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Niagarské vodopády začaly zamrzatVideo: Reuters

 
Článek

Proslulé vodopády na americko-kanadské hranici obalí led prakticky každý rok. Doopravdy však nikdy nezamrznou, uvádí server Daily Hive. Jde jen o jakousi přírodní iluzi.

„Během obzvláště nízkých teplot se začne z mlhy a stříkající vody tvořit ledová krusta v místě průtoku, takže se zdá, že voda stojí. Ve skutečnosti ale proudí dál pod vrstvami ledu,“ vysvětlila přírodní fenomén organizace Niagara Parks.

Iluze zmrzlých vodopádů každoročně přitahuje zvědavce, dost odvážné na to, aby v teplotách hluboko pod nulou vylezli z domu. O uplynulém víkendu je odměnilo navíc hezké počasí, nad vodopády se objevila také duha, která scenérii dodala na ještě větším kouzlu.

Letos je zima v USA rekordní. Mráz sevřel také jih země, kde se například v Texasu ocitly miliony lidí bez proudu. Extrémní počasí je způsobeno přílivem arktického vzduchu z Kanady a způsobuje rozsáhlé problémy, mimo jiné v dopravě. Jižní státy USA se s tak nebývale nízkými teplotami běžně nesetkávají, nejsou na situaci proto připraveny.

Jih USA se snaží zotavit z mrazů, trvají problémy s pitnou vodou

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám