Hlavní obsah

Zimní pohádka na pevnosti Königstein

Novinky, Německá turistická centrála/Schlösserland Sachsen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zima se neúprosně blíží, s ní ale také období romantických adventních trhů. Vyrazte letos na nejkrásnější vánoční tržiště v Saském Švýcarsku! Pevnost Königstein láká na středověkou atmosféru, tradiční řemesla a bohatý doprovodný program.

Foto: Schlösserland Sachsen

Friedrichsburg, část pevnosti Königstein v Saském Švýcarsku

Článek

Zažijte nejkrásnější adventní trhy Saského Švýcarska

Letos v prosinci se již po dvaadvacáté otevřou návštěvníkům brány oblíbeného adventního trhu v pevnosti Königstein. Každý rok si sem najde cestu mnoho nadšených příznivců, aby se zde nechali unášet kouzlem středověkých Vánoc a užili si bohatý doprovodný program pro malé i velké návštěvníky.

Foto: Schlösserland Sachsen

Adventní trh na nádvoří pevnosti Königstein

I vy se letos můžete těšit na tradiční trh řemeslníků a kejklířů s přehlídkou starých umění a řemesel. Seznámíte se s historickými vánočními zvyky, budete moci obdivovat hrané pohádky, šprýmaře a žongléry na vánočně vyzdobeném pódiu na hlavním nádvoří, nebo se podívat, jak funguje technické zařízení na čerpání vody z roku 1911 v tzv. Brunnenhaus. V Magdalenenburgu si zase budete moci vyzkoušet na více než sto let starém tiskařském stroji vytisknout středověké či vánoční motivy nebo se podívat, jaká překvapení se budou odehrávat na malém pódiu v kasematách.

Foto: Schlösserland Sachsen

Pevnosti Königstein v zimním kabátě

Tajný tip
Zažijte vánoční atmosféru v podzemí kasemat pevnosti Königstein vyzdobené zářícími hvězdami. I tady, v dobře ukryté pohádkové jeskyni, budou prodejci nabízet své domácí a tradiční přírodní produkty.
Foto: Schlösserland Sachsen

Romantický trh v pevnosti Königstein

Všelijaké vánoční zážitky jsou připraveny i pro děti

Na programu adventních trhů budou pochopitelně i mnohé zajímavosti pro děti. Zažít tu budou moci například tradiční vánoční jesličky s živými zvířaty. V trpasličí dílně si budou moci samy vyrobit originální dárky. Během tzv. „třpytivé hodiny“ budou moci také přímo pod hvězdným nebem shlédnout tradiční animované filmy z vystřihovánek od Lotte Reiniger.

Každý den se budou malí návštěvníci moci těšit také na slavnostní otevření nejdelšího německého adventního kalendáře a na hlavním pódiu na ně bude čekat Weihnachtsmann s pytlem plným dárků. Tím však výčet atrakcí pro děti nekončí. Děti se mohou těšit i na vánoční pohádková a loutková představení, svezení trpasličím vláčkem, všudypřítomné šprýmaře, pečení tradičního chleba Knüppelbrot na táborákovém ohni, chaloupku vánočního muže s pověstnou schránkou na lístečky s přáními, na ručně poháněný kolotoč a mnoho dalšího.

Foto: Schlösserland Sachsen

Adventní trhy v pevnosti Königstein

Adventní trhy v pevnosti Königstein 2017

Vstupné včetně prohlídky pevnosti a probíhajících výstav, použití výtahu do pevnosti a téměř všech  atrakcí: dospělí 8 EUR, snížené vstupné 6 EUR, rodinné vstupné 21 EUR, malé rodiny 13 EUR, děti do 7 let mají vstup zdarma.

Vstupenky lze zakoupit na denní pokladně pevnosti Königstein nebo v od listopadu také v online předprodeji. Vstupenky si tak lze objednat z pohodlí domova či po cestě prostřednictvím chytrého telefonu či tabletu. Díky tomu se vyhnete frontám u pokladen. Nemusíte se přitom dopředu rozhodovat o konkrétním dnu. Vstupenky z předprodeje jsou platné pro jednorázový vstup ve dnech 2., 3., 9., 10., 16. a 17. prosince 2017.

Otevírací doba

První tři adventní víkendy (soboty a neděle) vždy od 11 do 19 hodin. Poslední vstup je možný v 18:00.

Další informace o adventních trzích najdete zde.

Adresa

Festung Königstein

Festung Königstein Festung 1

Festung Königstein Festung 1 01824 Königstein

Festung Königstein Festung 1 01824 Königstein Tel. +49 (0) 35021 64607

Festung Königstein Festung 1 01824 Königstein Tel. +49 (0) 35021 64607 info@festung-koenigstein.de

www.festung-koenigstein.de

Výběr článků

Načítám