Hlavní obsah

Zážitkové lázně a aquaparky v Německu – zábava a relax v jednom

Novinky, Německá turistická centrála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koupání možné 365 dní v roce, teplá voda, vlnobití, dovádění na skluzavkách a tropická atmosféra. To vše s prvotřídním servisem navrch. Navštívit zážitkové lázně v Německu se vyplatí, a to nejen v zimě.

Foto: Therme Erding GmbH

Zahoďte stres za hlavu a vyrazte za zábavou i odpočinkem do zážitkových lázní.

Článek

Relax jako zážitek

Zdá se vám, že v každodenním životě spíš plavete a nejraději byste mu uplavali? Pak vám doporučujeme navštívit některé z mnoha německých zážitkových lázní, které jsou rozesety po celé zemi od pobřeží Baltu a Severního moře až po Alpy. Lepší a tak snadno dosažitelné místo pro zážitek z odpočinku byste hledali jen stěží. Nejen že teplo tu je po celý rok a rozmary počasí si na vás nepřijdou, navíc si můžete být jisti, že tu každý najde, co hledá – přepracovaný manažer i jeho rozverné děti.

Foto: Therme Erding GmbH

V Erdingu nedaleko Mnichova se nachází největší termální komplex světa, kde na vás čeká spousta zážitků

Největší termální lázně nebo tropická hala

Jen pár kilometrů od Mnichova můžete hodit stres za hlavu ve wellness mikrokosmu největšího termálního komplexu světa Therme Erding, kde se děti vyřádí na dvaceti skluzavkách, zatímco vy budete odpočívat v jedné z 26 saun nebo si užívat komfortu některého z přilehlých hotelů. Před branami Berlína zas nabízí koupací zážitky oblíbené centrum Tropical Islands, jehož vodní plochy včetně nových venkovních bazénů zabírají více než 100 tisíc metrů čtverečních. Tady jsou velkými lákadly zejména divoká řeka a nocleh v „deštném pralese“.

Foto: Tropical Islands Holding GmbH

Tropical Islands se nachází jen kousek od Berlína a Drážďan

Speciální efekty a další zajímavosti

Troufli byste si zpestřit dobrodružství na skluzavkách volným pádem? Pak byste neměli minout Aqualand v Kolíně nad Rýnem. Tady na vás čeká celá řada skluzavek a atrakcí se speciálními efekty. Hned po nich můžete zamířit do některé z desítky tematických saun, hamam nebo solné jeskyně. Aquapark Schwapp v braniborském Fürstenwalde zase láká na osvěžení ve sněhu nebo přírodní koupací jezírko.

Foto: Thüringer Tourismus GmbH/Ralph Kreusel

Solné jeskyně najdete v mnohých zařízeních po celém Německu

Atraktivní architektura

Zážitkové lázně a aquaparky nadchnou mnohdy už jen svou architekturou. Nezřídka narazíte na místa, kde si zasloužené hodiny odpočinku můžete užívat pod úchvatnými střešními konstrukcemi nebo v obklopení exotických rostlin. V saunových vesničkách plápolá oheň v kamnech, zatímco si během saunování můžete vychutnávat skvělý výhled do okolní krajiny.

Foto: DZT/Norbert Krüger

Mnohá zařízení upoutají i svou architekturou

Za zábavou do Německa

Pořádnou porci zábavy si kromě zážitkových lázní a aquaparků užijete i v zábavních parcích, v nichž je Německo opravdovým mistrem. Největší z nich - Europa-Park – se pravidelně umisťuje na předních příčkách ankety TOP 100 památek a turistických atrakcí v Německu. Seznamte se i s dalšími zábavními parky na www.germany.travel!

Výběr článků

Načítám