Hlavní obsah

Poznejte německý Fläming všemi smysly

Novinky, Německá turistická centrála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Braniborsko ve východní části Německa láká návštěvníky především na pobyt v přírodě a sportovní vyžití. Ale nejen to. Zdejší přírodní scenérie tvoří kulisu pro poznávání všemi smysly. Vydejte se s námi do kulturní krajiny Flämingu. Tvořte, zkoumejte a relaxujte uprostřed jedinečné přírody.

Foto: Erlebnisbahn.de GmbH

Vyjeďte si na tradiční drezíně krajinou Flämingu.

Článek

Vyzkoušejte si původní řemesla

Fläming, kde místní obyvatelé odnepaměti pěstují originalitu, kreativitu a vynalézavost, je regionem plným neočekávaných zážitků. Nikde jinde například neuvidíte tak dobrou souhru tradic a naší moderní doby v oblasti kreativity jako v muzejním městečku v Baruthově sklárně. Zde právě staré řemeslné umění prožívá renesanci: barevné vázy z foukaného skla se postupně hromadí v dílnách a z kovárny jsou slyšet zvuky pilného kování. Ve workshopech se mohou hosté sami naučit, jak tradiční výrobky vyhotovit. Vyrobte si tu svůj vlastní kovaný nůž, přírodní kosmetiku, mýdla, šperky ze skleněných perel, barevná umělecká díla z plstěné bavlny či si upečte svůj vlastní chutný chléb z tradiční pece.

Foto: TVF_C.Weisser

Vyzkoušejte si tradiční řemesla - jako třeba foukání skla!

Na kolejích minulosti

Minulost nesmí upadnout v zapomenutí! Přesně v tomto duchu se nesl nápad využití již nesloužících vlakových kolejí. Dnes na nich projíždějí drezíny, díky nimž mohou malé skupinky pomocí své vlastní síly objevovat místní region. Původní vlaková nádraží, na která podél trasy návštěvníci mohou narazit, jsou opravdovými klenoty. Francouzská kuchyně a možnost přespání ve vlakových vagónech učiní návštěvu nezapomenutelným zážitkem. Navíc v takzvaném „sochařském nádraží“ ve Sperenbergu se zájemci mohou účastnit sochařských seminářů pořádaných uměleckým manželským párem.

Foto: TVF C.Weisser

Jeden z původních vlakových vagónů, který nyní slouží jako hotel.

Vyzujte se z bot!

Být kreativní znamená též vyzkoušet vše nové všemi smysly. O tom svědčí například zážitkový park Beelitz-Heilstätten, kde se chodí na boso. Vycházky do přírody se tak stanou zcela jedinečným zážitkem. Vyzutí se z bot a procházka naboso zajisté probudí vaše vzpomínky z dětství. Zažít lehké lechtání lesních šišek a zabořit se do bláta umožní únik z každodenního života, pocit svobody a zaručí tak dokonalé uvolnění. Vedle tohoto parku se navíc v korunách stromů nacházejí vybudované stezky, kde mohou milovníci přírody na fotoprohlídce prozkoumat oblast bývalých lázní. Okolí vnímají skrze čočku svého aparátu a objevují svědectví z dob, kdy tu ještě pobývali lázeňští pacienti.

Foto: Karsten Eichhorn

Projít se na boso bude mít blahodárné účinky pro Vaši mysl!

Trasa pro požitkáře

Další zajímavou podívanou nabízí přírodní park Nuthe-Niepiltz, který na trase o 70 kilometrech spojuje prameny potoků Nuthe a Nieplitz. Tato stezka je součástí série požitkářských tras, která vznikla v rámci společné iniciativy gastronomů, výrobců regionálních produktů, měst a obcí stejně jako umělců. Cílem je, aby se návštěvníkům dostalo jedinečného zážitku – jedno, zda se tu pohybují na kole, autem či pěšky. Cestičky trasy vedou přes hluboký mytický les, skrz historické městské centrum a autentické vesničky. Projít tuto trasu turistům zajistí velkolepou kulturní a přírodní podívanou.

Odpočinek v korunách stromů

Kdo vždycky toužil po tom, vznášet se ve spánku pod hvězdnou oblohou, tomu se v závěsných stanech v korunách stromů jeho sen splní. Milovníci přírody si tu mohou jedinečnou lesní atmosféru vychutnat všemi smysly. Hledět na koruny stromů, pozorně naslouchat jemným zvukům lesa a vnímat vůni svobody – přesně tak mohou návštěvníci nechat doznít výjimečné večery své dovolené a načerpat tak nové síly pro další dny plné kreativních zážitků.

Bližší informace o cenách a regiónu

Více o Muzejním městečku a Barutherově sklárně: www.museumsdorf-glashuette.de

Více o jízdě drezínou: www.erlebnisbahn.de

Více o Přírodní parku Nuthe-Niepiltz: www.naturpark-nuthe-nieplitz.de

Více o Přírodní parku Nuthe-Niepiltz: www.naturpark-nuthe-nieplitz.de

Více informací o regionu Fläming:

Další tipy pro dovolenou v přírodě najdete na: www.germany.travel

Výběr článků

Načítám