Hlavní obsah

Popelka se opět vrací

Novinky, Německá turistická centrála/Schlösserland Sachsen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zima se blíží a Popelka opět láká na hrad Moritzburg. Od 18. listopadu 2017 do 25. února 2018 se otevírá báječná výstava „Tři oříšky pro Popelku“ a zve k obdivování kouzla kultovního snímku z roku 1973.

Foto: Schlösserland Sachsen

Vítejte na hradu Moritzburg, kde se natáčela pohádková Popelka.

Článek

Zážitek pro malé i velké

Česko-německá filmová adaptace příběhu o sebevědomé a chytré Popelce dodnes jedinečným způsobem okouzluje diváky napříč generacemi. Pohádkový hrad Moritzburg, kde se Popelka natáčela, na své zimní výstavě znovu vypráví celý příběh a dovolí také nahlédnout do zákulisí natáčení. Skvěle reprodukované filmové scény, originální kostýmy a multimediální produkce slibují malým i velkým návštěvníkům skvělý zážitek.

Foto: Schlösserland Sachsen

Následujte Popelku a seznamte se s tajemstvími natáčení filmu

Nakonec láska zvítězí

V tomto roce se vše točí kolem romantiky! Návštěvníci budou moci sledovat drzou pohádkovou princeznu a zkusit si tak jako ona podmanit si srdce princovo, budou moci nahlédnout do zákulisí natáčení filmu, obdivovat původní kostýmy, nebo dokonce vklouznout do pohádkových plesových šatů z nejznámější plesové scény světa filmových pohádek. Na konci prohlídky pak zámecká kuchyně zve na lahodnou kávu a koláčky. Pro velké a malé fanoušky muzejní obchod nabízí pochopitelně také drobné suvenýry.

Vyhrajte romantickou večeři a noc na Moritzburgu!
S výstavou se pojí také atraktivní soutěž: Stačí napsat váš romantický příběh, jenž by se měl na Moritzburgu odehrát, ať už je to žádost o ruku, či první polibek, a přiložit fotografii. Výhrou se stane možnost strávit jednu noc v domě u zámeckého jezera a romantická večeře pro dva! Další informace o soutěži naleznete na webových stránkách zámku Moritzburg.
Foto: Schlösserland Sachsen

Hrad Moritzburg v zimní krajině

Pohádkový doprovodný program

Co může být kouzelnějšího než sledovat spolu s dalšími fanoušky film přímo na místě, kde se natáčel. Zámecké kino bude Popelku v češtině promítat 25. 11., 2. 12., 13. 1. a 3. 2. vždy od 15 hodin. Kdo by si chtěl pocvičit němčinu, pro toho jsou určeny projekce 26. 11., 12. 3., 14. 1., 21. 1. a 4. 2. vždy od 11 a 15 hodin. V zámecké věži se také konají četné akce pro malé i velké fanoušky pohádek.

Více o výstavě

Otevírací doba:

18. listopadu 2017 až 25. února 2018: út až ne 10:00 - 17:00 (poslední vstup 16:00)

Zavřeno 24. a 31. prosince a v pondělí (s výjimkou 25. prosince a 1. ledna 2018)

Jak se dostat do Moritzburgu?

Auto: A4 výjezd Dresden-Wilder Mann nebo A13 exit Radeburg (dále viz dopravní značení)

Veřejná doprava: Vlakem do Dresden-Neustadt, poté autobusem 326 směr Radeburg

Kde zakoupit vstupenky?

V letošním roce opět začíná předprodej již v říjnu. Se vstupenkou na přesný čas se můžete vyhnout frontám u denní pokladny. Lístky jsou k dispozici online a na mnoha předprodejních místech. Všechny informace naleznete na adrese www.schloss-moritzburg.de

Podrobné informace o výstavě naleznete zde.

Výběr článků

Načítám