Hlavní obsah

Nebojte se do hor! Adrenalin, zábava a velkolepé výhledy

Novinky, Německá turistická centrála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německo díky Alpám nabízí pěším turistům i horolezcům pestré sportovní vyžití. Rozsáhlý systém zajištěných cest umožňuje turistům zdolat náročné horské cesty a vychutnat si nádherný výhled na tamní krajinu. Stezky jsou dobře jištěné, rozdělené podle náročnosti. Část z nich je vhodná jak pro začátečníky, tak pro rodiny s dětmi.

Foto: Tourismusverband Sächsische Schweiz e. V. (Philipp Ziegler)

Národní park Saské Švýcarsko

Článek

Zajištěné cesty pro každého

Dříve sloužily cestičky v horách především k obchodním účelům. Dnes se tyto úzké cesty těší velké oblíbenosti nejen u peších turistů. Pokud netrpíte závratěmi a na trasy v horách si troufáte, neváhejte a vydejte se na pěší turistiku a lezení po skalách do Německa.

Foto: Bayerische Zugspitzbahn Bergbahn AG (Hind)

Jištěně horolezecké stezka v Bavorsku

Máte chuť své putování nádhernou krajinou spojit s trochou adrenalinu? Tak si zvolte pro svou příští cestu jednu z působivých horských cest v Německu. Hodně cest v Německu je zajištěno jisticím příslušenstvím jako železnými žebříky, lany, jisticími karabinami, které mnoha cestovatelům umožní jejich první krok do světa hor. V Německu existuje velký počet tras různých obtížností, které nadchnou jak rodiny s dětmi, tak zkušené horolezce.

Alpské výšlapy po Bavorsku

Jako jednu z prvních zajištěných cest lze doporučit „Schützensteig-Klettersteig“. Tato trasa není pro začátečníky tolik náročná a je vhodná i pro rodiny s dětmi. Leží nedaleko pohoří Berchtesgaden na jihovýchodě Bavorska. Z vrcholu této ferraty budete mít perfektní výhled na nádherné jezero Königssee. Dobrodruhy nadchne jistě i sjezd na laně „Flying-Fox“, který je dostane na protější stěnu a umožní  pokračování ve výšlapu. Poté, co se dostatečně pokocháte výhledem na Königssee, můžete se vydat zpět po svých anebo se svézt dolů lanovkou a vychutnat si pohled na přírodu pod sebou.

Ve stejném místě se nachází o něco náročnější stezka pro trochu zkušenější turisty „Schärtenspitze“.

Foto: Bayerische Zugspitzbahn Bergbahn AG (Hind)

Jištěně horolezecké stezky jsou na vysokoé bezpečnostní úrovni

Zdolání Zugspitze

Zajištěná cesta „Höllental“ slibuje skvělý zážitek všem, kteří hledají sportovní výzvy a chtějí zdolat nejvyšší horu Německa Zugspitze (2962 m). Pro absolvování této trasy je třeba základních horolezeckých zkušeností stejně jako horolezeckého vybavení. Můžete se těšit na nejrůznější úseky se skobami, hradbami ledovce, žlaby a štěrbinami. Po zdolání této náročnější trasy budete u vrcholového kříže odměněni nádherným výhledem.

Foto: Bayerische Zugspitzbahn Bergbahn AG (Fend)

Zdolávání nejvyšší hory Německa Zugspitze

Dobrodružství v horách a romantika Rýnu

Nejen v Alpách můžete najít horolezecké výzvy. Také region Porúří se svou zajištěnou cestou „Monte Thysso“ u pozastaveného hutního závodu či Saské Švýcarsko nebo Porýní nabízejí ve svých horách všem zájemcům dobrodružné sportovní vyžití. Například v romantickém Porýní můžete zdolat zajištěnou cestu „Mittelrhein Boppard“. Jedná se o trasu, která je dobře jištěná a vhodná i pro začátečníky. Mimoto nabízí velkolepé panorama Rýna.

Je jedno, pro jakou z daných tras se rozhodnete. V každém případě platí, že každý, kdo má jistou chůzi, nebojí se výšek a má odvahu, si dobrodružství jištěných cest a pěší horolezecké turistiky může vychutnat plnými doušky.

Další inspirace a bližší informace

Spoustu další inspirace pro aktivní dovolenou v Německu najdete na www.germany.travel

Bližší informace o jištějných cestách naleznete na: www.klettersteig.de

Výběr článků

Načítám