Hlavní obsah

Lužická jezerní krajina – odpočinek pro tělo i duši

Novinky, Německá turistická centrála/TMB

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Lužické jezerní krajině si člověk užije volné chvíle nejen v létě, ale také v období dešťů a plískanic. Za odpočinkem je možné vyrazit do útulných hotelů s bazénem a saunou, kde jdou všechny starosti každodenního života stranou.

Foto: Kathrin Winkler

Zima v Lužické jezerní krajině neznamená konec sezóny.

Článek

Místo dolů rekreační ráj

Oblast Lužice byla po dlouhá léta drancována povrchovou těžbou hnědého uhlí. V posledních dekádách však průmysl začal ustupovat, aby zde mohl vzniknout jedinečný rekreační region – zhruba uprostřed trojúhelníku mezi Prahou, Berlínem a Drážďany se dnes nachází krajina s více než dvaceti jezery. V létě láká na aktivní dovolenou u vody, v zimě je zas vyhledávána pro svůj klid především hosty, kteří hledají odpočinek, ať už jsou to poklidné procházky kolem jezer, nebo relax v sauně či u kamen.

Foto: Kathrin Winkler

Jezera mají v zimě své kouzlo

Tip na ubytování po celý rok

Přímo na břehu Senftenberského jezera se nachází privátní wellnesscentrum SPA & Naturresort Seeschlößchen. V tomto hotelu se zaměřují na komplexní léčebné postupy a našli cestu, jak v balíčcích služeb propojit ajurvédu s evropskými přístupy k léčbě a léčebným kúrám. Hosté mohou využít například zábaly po vzoru indických léčitelů nebo i klasické evropské techniky, k dispozici je také romantická zahrada s rustikální saunovou vesničkou.

Foto: SPA & Naturresort Seeschlößchen

Wellness rezort u Senftenberského jezera

Ve zdejším SPA se nacházejí ruské lázně i turecké hamam, rustikální světnice plné bylin či sauna s klasickými kamny. Procedury a léčebné kúry doplňují programy zaměřené na kosmetiku a péči o tělo, exkluzivní balíčky pro páry a mnoho dalšího. Jedinečný je také koncept zdejší kuchyně. Od špičkové moderní gastronomie přes zdravou ajurvédskou výživu až po veganské menu – v tomto resortu zkrátka vyhoví všem individuálním potřebám.

Foto: SPA & Naturresort Seeschlößchen

Relax v bazénu

Rezort Seeschlößchen

Více se o ajurvédském rezortu dozvíte na www.ayurveda-seeschloesschen.de

Inspiraci pro trávení volného času v Lužické jezerní krajině můžete čerpat na www.lausitzerseenland.de

Tipy na relaxační pobyty v Německu najdete také na www.germany.travel

Výběr článků

Načítám