Hlavní obsah

Barokní zámek v saském Rammenau zve na rukodělný mikulášský trh

Novinky, Německá turistická centrála/Schlösserland Sachsen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barokní zámek v Rammenau patří k nejkrásnějším plně dochovaným zemským zámkům v Sasku. Okouzlí však také okolní krajina, do níž je zasazen – Horní Lužice, idylický kraj plný kopců, lesů a údolí.

Foto: Oliver Killing

Saský zámek Rammenau zve na adventní trh

Článek

Mikulášská dílna

O druhé adventní neděli 10. prosince 2017 zve zámek Rammenau v rámci adventních trhů již počtvrté do mikulášské dílny. Malí i velcí návštěvníci zde budou moci nejen sledovat tradiční rukodělné techniky, ale také se sami zapojit. Malé stánky budou na vyhřívaném prostranství nádvoří Meierhof nabízet regionální pochoutky, ovocné šťávy a voňavé svařené víno, med, svíčky, látky všech druhů a vzorů včetně tradičního lužického modrotisku, lněné produkty, řezbářská díla a mnoho dalšího.

Foto: Panthermedia/Michael Weirauch

Navštivte pohádkový zámek Rammenau v Horní Lužici

Sami se pak budete moci zapojit do zdobení cukroví, výroby mýdla či vánočních hvězd, potisku ubrusů na slavnostní tabuli či práce s filcem. Pohodovou atmosféru pak doplní posezení v místní kavárně nad šálkem kávy a vůně čerstvě upečených koláčků a cukroví. A pokud budete mít chuť naučit se nový recept, i zde se můžete zapojit do pečení.

Foto: Michael Klinger

Zimní Rammenau

Bohatý program

V poledne jsou návštěvníci zváni na výtečné vánoční tříchodové menu do historických jídelních salónků. Rezervace je však nutná. Od 14 hodin pak na zámku vystoupí místní sbor z Rammenau s vánočními koledami.

Foto: Uwe Soeder

Vánoce na zámku Rammenau

V zrcadlovém sále bude od 15 hodin probíhat četba pohádek s podtitulem „S pohádkou okolo světa“, kde se spolu s hrdiny pohádek bratří Grimmů lze vydat na cestu za dobrodružstvími, zkušenostmi a poklady. Zhruba v 16 hodin by pak měl dorazit i Mikuláš s nadílkou.

Foto: Schlösserland Sachsen

Zrcadlový sál

Celoroční cíl výletů

Zámek Rammenau se vyplatí navštívit i jindy než v době adventu. V historických vnitřních prostorách jsou ukryty napínavé příběhy jeho někdejších majitelů, obdivuhodná je ale už i sama barokní a klasicistní výzdoba. Stylové salóny, vzácný porcelán a okouzlující nástěnné malby vás doslova přenesou v čase vy budete moci snít o životě ve šlechtickém letním sídle a načerpat klidnou a uvolňující atmosféru přilehlého zámeckého parku.

Foto: Sylvio Dittrich

Návštěva zámku Rammenau se vyplatí po celý rok

Barokní zámek Rammenau

Zde se můžete podívat na video, jak to na zámku vypadá.

Otevírací doba

Listopad až březen: st – po 10:00-16:00, zavřeno každé úterý a 24.12. a 27.12.2017-7.1.2018

Duben až říjen: denně 10:00-18:00

Otevírací doba mikulášských dílen

2. adventní neděle, 10.12.2017, od 11:00 do 17:00

Vstupné

Vstup na zámek: 5 EUR

Vstup na zámek: 5 EUR Snížené vstupné: 2,50 EUR

Čtení pohádek: 1 EUR pro děti, 2 EUR pro dospělé

Další informace o mikulášských dílnách najdete zde.

Adresa

Am Schloss 4

Am Schloss 4 01877 Rammenau

Am Schloss 4 01877 Rammenau Tel. +49 (0) 3594 703559

Am Schloss 4 01877 Rammenau Tel. +49 (0) 3594 703559 rammenau@schloesserland-sachsen.de

www.barockschloss-rammenau.com/cs

Výběr článků

Načítám