Hlavní obsah

Advent v míšeňské porcelánce

Novinky, Německá turistická centrála/HAUS MEISSEN®

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V období adventu vládne v zážitkovém světě HAUS MEISSEN® ta pravá vánoční atmosféra. Slavnostně nazdobený strom, foyer muzea třpytící se leskem vánočního osvětlení a překrásné dekorace vás zaručeně naladí na nejkrásnější období roku. Nechte se inspirovat širokou nabídkou originálních vánočních dárků, které jinde nekoupíte.

Foto: MEISSEN®

Užijte si kouzelnou atmosféru Vánoc v zážitkovém světě HAUS MEISSEN®.

Článek

Zážitkové trhy a vánoční program pro děti i dospělé 9. a 10. prosince

Chtěli byste se naučit vyrábět tradiční vánoční hvězdy nebo třeba vlastní kosmetiku? Hledáte nové nápady na dekoraci vánoční tabule? Zastavte se v Míšni, vyzkoušejte si tradiční řemesla a seznamte se s vánočními tradicemi na zdejším adventním trhu. Během nich nebude nouze ani o drážďanskou vánoční štólu, svařené víno, pečené klobásky, saskou čokoládu či míšeňské víno a originální štólový likér. Na děti tu pak čeká loutkové divadlo, škola pečení cukroví, vyrábění vánočních ozdob a nebude chybět ani pohádková hodina. Dostatek inspirace pro vánoční dárky poskytne značková prodejna MEISSENER PORZELLAN®, blízkým můžete ale darovat také poukázky na návštěvu akcí pořádaných celoročně v zážitkovém muzeu HAUS MEISSEN®. Návštěva trhů je zdarma!

Foto: MEISSEN®

Na vnočním trhu v HAUS MEISSEN® zakoupíte i originální porcelánové ozdoby

Vánoční výstava v muzeu Nadace míšeňského porcelánu od 1. prosince do 7. ledna

Dny se krátí, je chladněji – ideální čas na příjemné hodiny při svitu svíček. Pečení cukroví, vyrábění ozdob a drobných dárků hned zlepší náladu. Stejně tak jako zdejší malá vánoční výstava, která navodí tu správnou adventní atmosféru. Zastavte se na chvíli a připomeňte si původ vánočních svátků, předvánoční shon hoďte za hlavu a obdivujte pravý míšeňský porcelán.

Foto: MEISSEN®

Užijte si Vánoce v Míšni

Svatá rodina a tři králové se svým poselstvím. Zvony, jež oznamují příchod Vánoc. Andělé, kteří to vše sledují z nebes. A samozřejmě také Weihnachtsmann, německý Ježíšek, chcete-li, s plným pytlem dárků. Tak jako vy zažijete to pravé vánoční veselení jako třeba koulovačku, sáňkování či bruslení, zde ožívají zimní alegorie z 18. století a předávají štafetu dalším generacím. Vezměte si to k srdci a nebuďte na sebe a své blízké tolik přísní. Budou přece Vánoce, svátky plné lásky.

Foto: MEISSEN®

Sváteční menu

Vánoční menu v Restaurant MEISSEN®

Pokud byste chtěli o prvním svátku vánočním 25. prosince podniknout něco netradičního, restaurace v míšeňské porcelánce vás zve na vánoční oběd. Nechte se hýčkat a vychutnejte si tříchodové menu v neotřelém prostředí. Těšit se můžete na polévku z jedlých kaštanů s domácími taštičkami plněnými husou, tradiční pečenou husu s knedlíky a červeným zelím a panna cottu s příchutí vánoční štóly se sorbetem ze svařeného vína a jablko-skořicové čatní. Na vyžádání bude k dispozici také vegetariánské menu. Sváteční oběd vyjde na 35 eur na osobu. Více informací a možnost rezervace najdete na webu porcelánky.

Míšeňská porcelánka

Akce v době adventu:

9. - 10. 12. 2017: Vánoční trh s bohatým doprovodným programem pro děti a dospělé

1. 12. 2017 – 7. 1. 2018: Vánoční výstava v muzeu Nadace míšeňského porcelánu

25. 12. 2017, od 14 do 17 hod.: Sváteční obědové menu v Restaurant MEISSEN®

Více informací a kontakt:

Staatliche Porzellan-Manufaktur Meissen GmbH

Staatliche Porzellan-Manufaktur Meissen GmbH Služby návštěvníkům

Staatliche Porzellan-Manufaktur Meissen GmbH Služby návštěvníkům Tel. +49 (0) 3521 468 208

Staatliche Porzellan-Manufaktur Meissen GmbH Služby návštěvníkům Tel. +49 (0) 3521 468 208 museum@meissen.de

www.meissen.de/Events

Výběr článků

Načítám