Hlavní obsah

Největší tulipánová zahrada v Asii se poprvé po třinácti letech neotevře

Novinky, mšv

Záplava barev, kam jen oko dohlédne. Navzdory slunečnému počasí, které láká k výletům, zůstane však letos největší tulipánová zahrada v Asii zavřena. Důvodem, proč se park v indickém Šrínagaru poprvé za svou třináctiletou existenci neotevře, je koronavirus, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kvůli koronaviru zavřeli největší tulipánovou zahradu v AsiVideo: Reuters

 
Článek

Rozkvetlé tulipány jsou v těchto dnech tím jediným, co v zahradě Gándhího památníku připomíná život. Obvyklou záplavu květů totiž letos nebude obdivovat jediný turista. Jde přitom o první uzavření od roku 2007, kdy se zahrada zpřístupnila veřejnosti.

Koronavirus má v Thajsku silný dopad i na slony

Koronavirus

„Je na naší zodpovědnosti, abychom zabránili shromažďování lidí. Restrikce a karanténa už jsou v platnosti, proto letos nebude do zahrady umožněn vstup,“ vysvětlil zástupce policejního náčelníka Šrínagaru Šáhid Ikbal Choudhary.

Zahrada, jež se nachází u jezera Dal, láká ročně tisíce turistů ze všech koutů planety. „Mám pocit, jako by teď vůbec nikdo nebyl na světě. Zahrada vypadá tak krásně a navštěvují ji obvykle i lidé mimo Kašmír. Vždy byla plná a teď ji nikdo neuvidí,“ posteskl si jeden z místních obyvatel Núr Mohammad.

V Indii byla minulý týden vyhlášena 21denní karanténa. Podle tamního premiéra Naréndry Módího je tento krok nezbytný, aby se země vyhnula zdravotní katastrofě, obzvlášť s přihlédnutím k velké populaci a nemocnicím, které už nyní praskají ve švech. Země zatím hlásí přes čtyři tisíce případů nákazy koronavirem.

Přes poledne ani noha. Podívejte se, jak utichl život ve světových metropolích

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám