Hlavní obsah

Největší strašáci první partnerské dovolené? Chrápání a prdění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První dovolená s partnerem je plná očekávání. Tradiční romantické představy zahrnují pozorování západů slunce, brouzdání malebnými uličkami měst nebo popíjení koktejlů. Řada lidí se však obává, že jejich protějšek odhalí stránku, o které dosud neměl ani ponětí. I proto je pro 60 procent dotazovaných první dovolená jakýmsi zátěžovým testem.

Foto: Profimedia.cz

Od první společné dovolené mají partneři často velká očekávání (ilustrační foto).

Článek

O anketě zaměřené na první partnerské dovolené informuje server Independent. Ukázalo se, že více než polovina z dvou tisíců respondentů bere společný výlet jako zkoušku toho, zda jsou se svým partnerem skutečně kompatibilní. Zdánlivou romantiku tak často zastiňuje mrak nejistot a obavy z toho, že vyjde najevo nehezký povahový rys či zlozvyk.

Mezi vůbec největší strašáky patří chrápání či prdění. Obojí tíží 29 procent dotazovaných, zatímco sdílení koupelny v jeden okamžik vidí jako problém 26 procent respondentů, vyplývá z ankety pro společnost Tui Blue. Rovných dvacet procent se obává, že během první dovolené zjistí, že je jejich do té doby dokonalý protějšek bordelář. A pro 13 procent by byl problém partnerův každodenní kontakt s rodinou formou telefonátu.

„První společný výlet je pro páry vzrušující, ale stejně tak stresující,“ uvedl vztahový odborník Paul Brunson. „Lidé se obávají toho, že spolu stráví tolik času o samotě, že vyjdou najevo neobvyklé návyky nebo že ke druhé osobě pocítí přímo nechuť.“

Klidně po dvoutýdenní známosti

Strach ze společné dovolené souvisí podle výsledků ankety i s věkem. Například lidé mezi 56 až 65 lety spíše vyčkávají i půl roku, než se s novým partnerem někam vypraví. Tuto strategii zaujímá až 41 procent dotazovaných. Oproti tomu respondenti mezi 18 až 35 většinou čas neztrácejí. Až 20 procent lidí v této kategorii vyrazí na společný výlet už po dvoutýdenním randění.

Lidé mohou podniknout konkrétní kroky k tomu, aby jejich první společná dovolená dopadla dobře a hned po jejím skončení, ne-li dřív, nenásledoval okamžitý rozchod. Podle Brunsona je klíčem vymyslet program, který bude vyhovovat oběma účastníkům. To minimalizuje potenciální konflikt a naopak umocní prožitek z výletu.

Anketa

Co by vás u partnera na první dovolené nejvíc odradilo?
Chrápání
8,1 %
Prdění
8,7 %
Sdílení koupelny ve stejný okamžik
1,6 %
Neustálé telefonování s rodinou
7,9 %
Negativní povahový rys, který zůstal do té doby skryt
71,5 %
Něco jiného
2,2 %
Celkem hlasovalo 3940 čtenářů.

Jedna z nejkrásnějších řeckých pláží láká na filmovou romantiku

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám