Hlavní obsah

Nejstrašidelnější anglická vesnice zakázala Halloween

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pluckley

Anglická vesnice Pluckley je známá díky rekordnímu počtu duchů. Mají tu lupiče, fantoma mnicha, visící tělo učitele ale i poltergeist. Přesto letošní svátky Haloween vesnice zakázala. S duchy se moc dělat nedá, ale bojují proti stovkám návštěvníků. Ti obyvatelům každoročně zvláště na Dušičky ztrpčují život.

Foto: Profimedia.cz

Místní fara dokonce ustavila vlastní výbor pro Halloween.

Článek

O Pluckley v hrabství Kent se říká, že tu přebývá alespoň dvanáct duchů. Mají tu ducha lupiče, fantoma mnicha, visící tělo učitele a v místní hospodě řádí poltergeist (nevysvětlitelné zvuky a pohyby předmětů).

Návštěvníci děsili obyvatele

V minulých letech se obyvatelé vesničky snažili udělat z noci očekávaných vyrušení spíš zábavu. Místní fara dokonce ustavila vlastní výbor pro Halloween. Ačkoliv na turistickém ruchu vesnice vydělávala tisíce liber pro dobročinné účely, tisíce návštěvníků už tak vyděsily místní obyvatele, že se rozhodli počet návštěvníků omezit.

"Nebudeme pro návštěvníky chystat žádný program," praví se na webových stránkách farnosti. "Nebude žádné grilování, žádný pečený kanec, žádný stan s pivem, žádný trh a žádné cesty za duchy. Pokud nechcete přijít jen v klidu si popít, raději si vyberte jinou atrakci v našem hrabství."

S dřívějšími oslavami byly problémy

Úřednice farního výboru Jackie Grebbyová řekla reportérům Daily Telegraph, že s dřívějšími oslavami Halloweenu byly problémy.

"Když jsme se o něco snažili, vždycky se nám to vymstilo. Ve vesnici nebylo k hnutí. V Pluckley se dá tiše popít, ale jinak nic moc. Takže pokud návštěvníci nechtějí právě toto, měli by jít jinam," dodala Grebbyová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám