Hlavní obsah

Nejstarší čínský bambusový les slouží jako přírodní kyslíkový bar

Novinky, mšv

Smaragdově zelený bambusový les Šu-nan v Číně má hned dvě nej. Je nejen největší v zemi, ale také nejstarší. Lidé ho totiž navštěvovali už ve starověku. Kromě 58 druhů bambusu, vodopádů, jeskyní a dalších přírodních úkazů ho ale turisté vyhledávají i kvůli velmi čistému vzduchu. Přezdívá se mu totiž přírodní kyslíkový bar.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bambusovému lesu Šu-nan se přezdívá přírodní kyslíkový barVideo: AP

 
Článek

Za extrémně čistý vzduch může bujná vegetace, která pokrývá 87 procent rozlohy celého lesa. Kromě dech beroucích přírodních úkazů tak návštěvníci prokážou službu i svým plicím. A že je rozhodně co vidět, jelikož celá oblast se dělí na celkem osm scénických sektorů, z nichž jen ten v samotném srdci zabírá přes 44 čtverečních kilometrů.

Foto: Profimedia.cz

Nejlepší dobou k návštěvě lesa je jaro.

Jedním ze zlatých hřebů lesa je takzvaná Nefritová cesta, široká stezka obklopená z obou stran hustým bambusovým porostem, který se spojuje v elegantní podloubí. Při troše štěstí zde navíc mohou návštěvníci zahlédnout třeba i pandy, pro které je bambus stěžejní součástí jídelníčku.

Bambusový les Šu-nan se nachází v čínské provincii Sečuán a kvůli svému unikátnímu významu je zahrnut také v několika žebříčcích — třeba v deseti nejkrásnějších lesech Číny podle National Geographic. Navíc je také chráněn vládním nařízením.

Nejideálnějším obdobím k jeho návštěvě je jaro, protože bambusům raší nové zelené výhonky a les je tak ještě více smaragdový než ve zbylé části roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám