Hlavní obsah

Nejlepší pláž světa mají v Austrálii. Je jako akvarelová malba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Whitehaven Beach na australském souostroví Whitsunday je nejlepší pláží světa. Získala prvenství v rámci cen Travellers‘ Choice portálu TripAdvisor. Vděčit za to může zejména své jedinečné scenérii, kde bělostný písek splývající s mořem vytváří zcela unikátní podívanou připomínající akvarelovou malbu. Nejlepší evropskou pláž pak mají na italské Lampeduse.

Foto: Profimedia.cz

Whitehaven Beach v Austrálii

Článek

Pláž Whitehaven, jejíž název by se dal přeložit jako bílý přístav či bílé útočiště, zcela dostojí svému jménu. Jde o exotický ráj, jenž upoutá hned na první pohled svým nevšedním vzezřením. Pláž je asi sedm kilometrů dlouhá a ostrov, na němž se nachází, je přístupný pouze lodí, hydroplánem či vrtulníkem. Whitehaven Beach se pravidelně umisťuje v různých žebříčcích jako jedna z nejkrásnějších pláží na světě.

Za ní následují pláže Santa Maria Beach na kubánském ostrově Cayo Santa María či Baia do Sancho na brazilském ostrově Fernando de Noronha, která držela první příčku loni. Čtvrtou pozici má Grace Bay na souostroví Turks a Caicos, která v minulosti žebříčku TripAdvisoru rovněž dominovala.

Další místa mají floridská Saint Pete Beach, Turquoise Bay v Austrálii, Eagle Beach na karibské Arubě, Spiaggia dei Conigli na italském ostrově Lampedusa ve Středozemním moři, havajská Ka’anapali Beach a první desítku uzavírá Baía dos Golfinhos v Brazílii.

Spíše tradiční exotika

Žebříčku 25 nejlepších pláží světa tentokrát dominují zejména tradiční exotické pláže, v minulých letech mezi vítěze pronikli i méně tradiční zástupci, jako například islandská Reynisfjara s černým pískem nebo skotská pláž Luskentyre na Hebridách či jihoanglická pláž Woolacombe v Devonu.

Serengeti je podle cestovatelů nejlepším národním parkem světa

Cestování

Nejlepšími plážemi v samostatné evropské kategorii jsou, kromě již zmíněné Siaggia dei Conigli, také Playa de Cofete na kanárském ostrově Fuerteventura, portugalská Praia de Falésia, La Concha ve španělském San Sebastianu či Bournemouth Beach ve stejnojmenném anglickém městě. Netradičním zástupcem je tentokrát islandská Diamond Beach, kde se návštěvníci patrně nevykoupou, ale zase se mohou pokochat velkými kusy průzračného ledu.

O vítězích v cenách Travellers‘ Choice rozhoduje algoritmus, který analyzuje tisícovky uživatelských recenzí na TripAdvisoru. Podle hodnocení pak určuje pořadí. Doposud portál vyhlásil už kategorie nejlepších destinací či národních parků, po plážích přijdou patrně na řadu nejlepší hotely a letecké společnosti.

Londýn dokraloval. Nejpopulárnější destinací světa je nově Bali

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám