Hlavní obsah

Nejlepší hotel světa mají v Kambodži

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Viroth’s v kambodžském Siem Reapu je nejlepším hotelem světa. Prvenství získal v rámci cen Travellers‘ Choice turistického portálu Trip Advisor. Za ním se umístily Hanoi La Siesta ve Vietnamu nebo Tulemar Bungalows & Villas v Kostarice, který loni kategorii kraloval.

Foto: Viroth's hotel

Kambodžský Viroth's Hotel obdržel první místo už podruhé.

Článek

Viroth’s je luxusní hotel, který je díky všudypřítomnému bujnému porostu živoucí džunglí a oázou klidou. Prvenství v rámci cen získal už před dvěma lety. Jeho předností je mimo jiné i strategická vzdálenost od některých památek, například buddhistického chrámu Wat Preah Prom Rath.

„Tento hotel dostál všem recenzím. Velmi přátelský personál, čisté prostředí a pokoje, pěkný bazén, pohodlné postele a klid,“ píše jeden z uživatelů portálu TripAdvisor.

Nejpopulárnější destinací je podle cestovatelů Londýn

Cestování

Na dalších příčkách se umístily Hanoi La Siesta Hotel & Spa ve Vietnamu, loňský vítěz Tulemar Bungalows & Villas v Kostarice má třetí příčku, následují Quinta Jardins do Lago na Madeiře, The Omnia ve švýcarském Zermattu, The Upper House v Hongkongu, Valle D’incanto Midscale v brazilském Gramadu nebo Grand Velas Los Cabos v San Jose del Cabo v Mexiku.

Foto: Viroths hotel

Na hotelu zaujme nejen bazén, ale hlavně všudypřítomná zeleň.

V rámci kategorie hotelů byly oceněny i malé hotely, přičemž vítězem je Sokkah Boutique Resort opět v kambodžském Siem Reapu. Nejlepším luxusním hotelem je Baros na Maledivách a za romantikou by měli lidé zamířit do Coco Plum Island Resortu v Belize. Pro rodiny s dětmi je zas vhodný Maxx Royal Kemer Resort v Turecku.

Vyhlásil i zbytek kategorií

S vyhlášením většiny kategorií TripAdvisor letos otálel zřejmě kvůli pandemii, obvykle jsou výsledky známy už na jaře. Společně s hotely tak oznámil i další vítěze, například v kategorii restaurací. Tou nejlepší se stala Auberge Du Vieux Puits ve francouzském Fontjoncouse.

Nejlepší pláž světa mají v Brazílii

Cestování

Vyhlášena byla rovněž kategorie atrakcí, přičemž tou je podle cestovatelů zábavní park Magic Kingdom v Orlandu na Floridě.

O vítězství v cenách Traveller’s Choice rozhoduje algoritmus, který analyzuje miliony uživatelských recenzí. Na jejich základě pak sestavuje pořadí.

Vítězové Travellers' Choice
1. Viroth's Hotel, Siem Reap, Kambodža
2. Hanoi La Siesta Hotel & Spa, Hanoj, Vietnam
3. Tulemar Bungalows & Villas, Manuel Antonio, Kostarika
4. Quinta Jardins do Lago, Funchal, Portugalsko
5. The Omnia, Zermatt, Švýcarsko
6. The Upper House, Hongkong
7. Valle D'incanto Midscale Hotel, Gramado, Brazílie
8. Grand Velas Los Cabos, San Jose del Cabo, Mexiko
9. Constance Prince Maurice, Pointe de Flacq, Mauricius
10. Raffles Dubai, Dubaj, Spojené arabské emiráty
Zdroj: TripAdvisor

Reklama

Výběr článků

Načítám