Hlavní obsah

Nejlepší bar světa? Čechy od něj dělí tři hodiny v letadle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani New York, ani Londýn. Nejlepším barem světa se poprvé od vzniku cen World’s 50 Best Bars v roce 2009 pyšní Barcelona. Titul si uzmul podnik Paradiso, který byl ještě loni na třetí příčce. Majitelé za prestižní ocenění poděkovali a sdělili, že jde o důvod, proč budou i nadále pokračovat v tvrdé práci.

Foto: Profimedia.cz

Barcelona se pyšní hned třemi bary v top desítce.

Článek

„Vyhrát je velká pocta a také velká zodpovědnost. Budeme tvrdě pracovat, abychom dokázali, že jsme opravdu nejlepší a že jsme zůstali věrní našim zásadám. U našich míchaných nápojů se snažíme posouvat hranici kreativity,“ uvedl Giacomo Giannoti, který společně s Margaritou Saderovou bar vlastní.

„Čím více pracujete, tím více objevujete a zjišťujete, jak kreativní můžete být,“ doplnil Giannoti.

Server CNN upozorňuje na to, že poprvé od vzniku cen si titul nejlepšího baru převzal podnik, který není v New Yorku či Londýně. Barcelona má v první desítce dokonce tři zástupce, mimo jiné podnik Sips, který je největším skokanem; ze 37. místa se dostal na třetí. Posledním zástupcem katalánského města je bar Two Schmucks.

Hlavně v Evropě

V první desítce figurují také podniky v Londýně, Mexico City, Paříži, New Yorku a kolumbijské Cartageně.

Pražská Letná je 31. nejžhavější čtvrtí světa

Cestování

V celkovém žebříčku se podle CNN vůbec poprvé objevila Florencie či Lisabon, zdaleka nejvíce podniků je z hlediska světadílů v Evropě. Z mimoevropských zástupců zabodoval například Singapur, Hongkong, Bangkok, Sydney, Dubaj či Buenos Aires.

Žebříček sestavuje na 650 lidí, ať už profesionálních barmanů, majitelů barů, nebo lidí, kteří se specializují na psaní o koktejlech a barové kultuře.

10 nejlepších barů světa
1. Paradiso, Barcelona, Španělsko
2. Tayer + Elementary, Londýn, Velká Británie
3. Sips, Barcelona, Španělsko
4. Licorería Limantour, Mexico City, Mexiko
5. Little Red Door, Paříž, Francie
6. Double Chicken Please, New York, USA
7. Two Schmucks, Barcelona, Španělsko
8. Connaught Bar, Londýn, Velká Británie
9. Katana Kitten, New York, USA
10. Alquímico, Cartagena, Kolumbie
Zdroj: World's 50 Best Bars

Reklama

Výběr článků

Načítám