Hlavní obsah

Nejkrásnější asijské pláže pro šnorchlování, windsurfing i horolezení

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Thajsko, Indie, Vietnam, Malajsie nebo Filipíny se řadí mezi státy s nejkrásnějšími panenskými plážemi. Čtrnáct nejlepších, které vybíral server CNN, vás přenesou do exotického ráje.

Článek

Tanjung Rhu, Langkawi, Malajsie

Souostroví Langkawi v Malajsii bojuje o přední místo v žebříčku nejlepších jihovýchodních resortů. Nejproslulejší pláží je Pantai Cenang, ale krásnější a klidnější atmosféra vládne na pláži Tanjung Rhu. Asi tři kilometry odsud se nachází starověké vápencové jeskyně s bujnou vegetací a vlnícími se potoky.

Bai Dai Beach, ostrov Phu Quoc, Vietnam

Phu Quoc je považován za jeden z nejkrásnějších ostrovů ve Vietnamu. Na pláži Bai Dai si sednete a pozorujete bílý písek táhnoucí se daleko až k obzoru. Pokud nepadnete do zajetí kouzelné pláže, zbude vám čas podívat se také na ostrov.

Foto: Profimedia.cz

Pláž Bai Dai na Vietnamském ostrově Phu Quoc

Pláž Ta Pho na ostrově Koh Kood, Thajsko

Thajský Koh Kood patří mezi jedno z mála míst, kde mohou lidé žít podle legendy bez práce v exotickém ráji. Koh Kood má hned několik předpokladů - kokosové plantáže, deštný prales, rybářskou vesnici, počet obyvatel nižší než dva tisíce a pěkná místa pro potápění. Hvězdou ostrova je neposkvrněná pláž Ta Pho lemovaná kokosovými palmami.

Filipínské souostroví Bacuit se skládá ze 45 ostrůvků a je považováno za geologický zázrak. Nádherné útesy a senzační vápencové skály vytváří fotogenické scenérie. Nejoblíbenější pláže se nacházejí na ostrůvku Cadlao. Nechybí ani sportovní aktivity jako jízda na kajaku, šnorchlování, potápění, pěší turistika i horolezectví.

Pláž Patnem ve státě Goa, Indie

Většina turistů zná indické pláže Anjuna v kraji Goa hlavně z 60. let, z období hippies. Tato pláž přetéká lidmi, proto je lepší vydat se na menší a krásnější pláž Patnem, která je od Anjuny co by kamenem dohodil. Ubytování v chýších je tu levnější a navíc si tu vychutnáte západy slunce osamotě.

Foto: Profimedia.cz

Pláž Patnem v Indickém státě Goa

Reklama

Související témata:

Související články

Španělské letovisko zakázalo sex na pláži

Máte-li představu letní dovolené spojenou s vášnivým milováním v písku na břehu moře, pak letos rozhodně nejezděte do letoviska Tossa de Mar na pobřeží Costa...

Ve Francii otevírají pláže pro nevidomé

Speciální pláž pro nevidomé vznikla ve francouzském městečku St. Jean de Luz. Nainstalovali zde systém bójek, který pomáhá slepcům při plavání v moři.

Výběr článků

Načítám