Hlavní obsah

Nejdelší přímá linka poletí přes 17 hodin

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než dvě třetiny dne stráví na palubě letadla pasažéři plánované linky z Dubaje ve Spojených arabských emirátech do panamské metropole Ciudad de Panamá. Jedná se tak o nejdelší přímý let na světě. Od února ho chce nabízet letecká společnost Emirates Airline.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Aerolinky Emirates tento týden oznámily své plány o propojení Dubaje s Panamou. Bude se jednat o jejich první destinaci ve Střední Americe. Let mířící na mezinárodní letiště Tocumen v Ciudad de Panamá potrvá 17 hodin a 35 minut, čímž si vyslouží prvenství mezi pravidelnými dálkovými lety bez přestupu.

„Ciudad de Panamá bude naše první destinace ve Střední Americe, nabízí praktické možnosti pro naše pasažéry cestující z nebo skrze naše středisko v Dubaji a pokračující do lokalit ve Střední Americe, Karibiku a severní části Jižní Ameriky,“ uvedl Šejk Hamdan bin Mohammed bin Rašid al Maktoum, který je generálním ředitelem společnosti Emirates Airline & Group.

Do konce roku další čtyři destinace

Linku má obsluhovat Boeing 777-200LR s osmi místy v první třídě, 42 místy v business třídě a 216 místy v ekonomické. První přímý let z Dubaje do Ciudad de Panamá EK251 má podle prohlášení aerolinek odstartovat v pondělí 1. února 2016 v 8:05 a do cílové destinace dorazí v 16:40 hod. Zpáteční let EK252 pak opustí Ciudad de Panamá ve 22:10 a v Dubaji přistane následující den ve 22:55 hod.

„Tento nový přímý let mezi Dubají a Ciudad de Panamá propojí Latinskou Ameriku se Středním východem, Asií a Afrikou,“ řekl generální konzul Panamy Eduardo Fonseca Ward. Pro oba regiony to podle něj znamená širší možnosti spolupráce i kulturní obohacení.

Zajímavost

Od roku 2004 do roku 2013 byla nejdelším pravidelným přímým letem na světě linka společnosti Singapore Airlines. Její Airbus A340-500 létal mezi mezinárodním letištěm Newark Liberty v americkém New Jersey a letištěm Singapur-Changi v Singapuru. Tento let trval 18,5 hodiny.

Emirates plánují ještě letos přidat do svého letového plánu čtyři nové destinace – Mašhad v Íránu a floridské Orlando v září, Bamako na Mali v říjnu a v listopadu italskou Bolognu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám