Hlavní obsah

Nejdelší pláž světa měří víc než trasa z Prahy do Brna

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdánlivě nekonečné kilometry oranžovobílého písku pomalu přesýpaného vlnami, prosolený přímořský vzduch, řady lehátek i prázdná zákoutí - nejdelší pláž světa lze popsat nekonečně způsoby. Brazilské pobřeží lemuje v délce více než dvou set kilometrů.

BEZ KOMENTÁŘE: Praia do Cassino, nejdelší pláž na světě

 
Článek

Někteří rekreanti si užívají sluneční výhně a se sluchátky v uších nebo knížkou v ruce se opalují na lehátkách, jiní se osvěžují plaváním a další se věnují sportům — třeba plážovému volejbalu, asi nejčastěji ale surfingu. Na pláži Praia do Cassino je na všechny tyto i jiné aktivity místa habaděj, měří totiž okolo 250 kilometrů, což je pro srovnání zhruba o 40 kilometrů více než silniční vzdálenost mezi Prahou a Brnem.

Mezi nejdelší pláže světa se řadí například okolo 240 kilometrů dlouhá Cox´s Bazar v Bangladéši nebo pláž Padre v Texasu měřící zhruba 210 kilometrů. Praia do Cassino na samém jihu Brazílie jim ale kraluje.

Nejvíce lidí pláž navštěvuje v období mezi prosincem a únorem, kdy tu bývá nejlepší počasí. Ponejvíce se sem vypravují Brazilci a obyvatelé sousední Argentiny.

V některých úsecích pláže je písek tak tvrdý, že se tu lidé bez problémů pohybují na kolech, motocyklech i v automobilech. Kromě hotelových rezortů, které zajišťují ubytování prakticky hned u pobřeží, nabízí Praia do Cassino samozřejmě také nespočet romanticky prázdných zákoutí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám