Hlavní obsah

Nejdelší letecká linka se vrací do provozu. A bude ještě delší

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhých 18 hodin ve vzduchu. Tolik času stráví v letadle cestující na aktuálně nejdelší lince světa, která po koronavirové odmlce opět začne fungovat. Bude však ještě o něco delší, ze Singapuru totiž nově nebude létat na letiště Newark v New Jersey, ale přímo na Kennedyho letiště v New Yorku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Letadlo společnosti Singapore Airlines, jež linku provozuje, opětovně vzletí 9. listopadu. Z dosavadní délky 15 343 kilometrů se protáhne ještě o zhruba 4,5 kilometru. Výměna letišť prý aerolinkám za současné situace lépe umožní přepravu pasažérů, ale i nákladu, o který je prý teď zvýšený zájem, zejména ze stran farmaceutických či technologických firem. Oproti tomu počty cestovatelů jsou logicky nižší, píše server CNN.

Zároveň poznamenává, že není jisté, kolik cestujících si let zamluví. Zahraniční návštěvníci mají totiž aktuálně vstup do Singapuru, až na několik výjimek, zakázán. Obnovená linka má být přitom v provozu třikrát týdně.

Lety ze Singapuru do New Yorku potrvají asi 18 hodin a pět minut, zatímco opačným směrem budou ještě o 35 minut delší kvůli protivětru.

Co se týče bezpečnostních opatření, posádka bude vybavena brýlemi, rukavicemi i rouškami. Zakrytí nosu a úst se po celou dobu vyžaduje i po cestujících, pokud zrovna nebudou jíst či pít.

Oáza v betonové džungli. Poslední singapurská vesnice se stala turistickým hitem

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám