Hlavní obsah

Nejatraktivnější silvestrovské destinace 2015

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z evropských lokalit letos silvestrovským turistickým cílům kraluje Londýn následovaný Paříží, Berlínem, Amsterodamem a na pátém místě Prahou. Svůj podíl na tom má také výběr českých turistů. Ti projevili největší zájem o strávení konce roku v Praze, Paříži, Dubaji a Londýně.

Foto: Profimedia.cz

Londýn letos patří mezi nejžádanější silvestrovské destinace.

Článek

Zdá se, že Češi si silvestrovské oslavy užívají ve velkém. Podle aktuálního průzkumu hotelového vyhledavače Trivago si pro dovolenou na konci roku vyhrazují téměř týden, v rámci silvestrovských pobytů si pak rezervují v průměru pět nocí. Cena za pobyt se průměrně pohybuje okolo 20 670 korun, což je o 678 korun více než loni, kdy byla také o jeden den kratší průměrná délka silvestrovských pobytů.

Nejvíce Čechů se letos dle dat průzkumu chystá prožít přelom roku v Praze, další míří v rámci ČR do Špindlerova Mlýna, za hranice pak do romantické Paříže, Dubaje a Londýna.

Silvestra v české metropoli si přijede užít také množství německých turistů. Podle vyhledavače je pro ně letos třetí nejatraktivnější destinací po Berlínu a Hamburku. Prahu volí na silvestrovské veselí také množství Poláků, Italů, Rusů a turistů z Rakouska, Slovenska i Slovinska.

Co se týče evropských velkoměst, projevili turisté letos největší zájem o Londýn (v průměru tam stráví čtyři noci), v žebříčku top 50 zemí pak obsadila první pozici Itálie s 10 frekventovanými lokalitami. Za Itálií skončily se sedmi městy Německo a s šesti Španělsko.

Reklama

Výběr článků

Načítám