Hlavní obsah

Aerolinky vykázaly cestující, které odmítly sedět na pozvracených sedadlech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Air Canada měla z nedávného letu vykázat dvě cestující, které odmítly sedět na pozvracených sedadlech. Letadlo bylo plné a posádka nemohla pasažérky usadit jinam. Samy aerolinky později uvedly, že personál v tomto případě nepostupoval správně a věc bude náležitě prošetřena.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O incidentu, který se odehrál na konci srpna při letu z Las Vegas do Montrealu, informovala Susan Bensonová. Ta nebyla přímou účastnicí, ale pouze svědkyní. „Stydím se za to, že jsem Kanaďanka, a stydím se za Air Canada,“ napsala na sociálních sítích a vylíčila, že dvě dámy byly vyvedeny z letadla, protože nechtěly pět hodin sedět na pozvracených sedadlech.

Bensonová uvedla, že na palubě byl cítit silný zápach. Při předchozím letu se v části letadla patrně někdo pozvracel, a přestože se posádka snažila to nejhorší uklidit, neměla dostatek času. „Do kapes u sedadel dali namletou kávu a nasprejovali tam parfém, aby zakryli smrad,“ cituje svědkyni server Independent.

Cestující, které měly na daných místech sedět, byly podle Bensonové oprávněně nespokojené. Letuška však byla nesmlouvavá a ženám řekla, že pro ně nemůže v tuhle chvíli nic udělat, protože je let úplně plný a žádná volná místa na palubě nejsou. Posádka následně reptala, když ženy požádaly o ubrousky na otření a o deky, na kterých by mohly sedět.

Dostaly ultimátum

Když se celá záležitost relativně urovnala, přišel za cestujícími pilot, aby jim oznámil, že mají v podstatě dvě možnosti: buď letadlo opustí dobrovolně samy, nebo si pro ně dojde ostraha a dostanou zákaz létání u aerolinek. Důvodem tohoto ultimáta byla údajná drzost žen vůči letušce.

„Nepříjemné rozhodně nebyly. Jen rozčarované a pevně si stály za svým. Další cestující pilotovi vysvětloval, že jsou na jejich sedadlech doslova zvratky,“ dodala Bensonová s tím, že ženy nakonec vyvedla ostraha. „Doufám, že si najdou dobré právníky a sedřou Air Canada z kůže,“ vzkázala svědkyně incidentu.

Mluvčí aerolinek pro Independent uvedl, že incident společnost interně prošetřuje. Připustil, že nebyl dodržen náležitý postup. „Omlouváme se zákaznicím, kterým se zcela očividně nedostalo standardní péče, na niž měly nárok. Ohledně této záležitosti s nimi zůstáváme v kontaktu,“ řekl mluvčí.

Zrušili mu let, tak se napříč Evropou vracel vlaky a autobusem. Stálo ho to jako další dovolená

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám