Hlavní obsah

Nad fotbalovým stadiónem vyrostla nejvyšší houpačka světa

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Adrenalinoví nadšenci mají nové místo, kam vyrazit. Tentokrát na nejvyšší houpačku světa. Ta je zavěšena na klenuté střeše fotbalového stadiónu v jihoafrickém městě Durban a zájemci musí nejprve vystoupat do 88 metrů, odkud se, samozřejmě zajištění, zhoupnou nad hřiště. Křičení je povoleno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nejvyšší houpačka světa visí ze střechy fotbalového stadiónu v DurbanuVideo: Caters News, AP

 
Článek

Houpačku stihl už zaregistrovat i výbor Guinnessovy knihy rekordů a připsal jí rekord nejvyšší na světě. Ve skutečnosti se ale o klasické houpačce mluvit nedá, návštěvníci jsou připevněni na laně, které se používá pro bungee jumping. Při pádu odvážlivci klesnou o celých 60 metrů, a ačkoli to nemusí být na první pohled zřejmé, rychlost se dostane až na 144 kilometrů v hodině.

Prvních 10 vteřin jsem měla pocit, že nejsem s ničím propojená
Colleen Kellyová

Zhoupnout se na laně si vyzkoušela také dvaadvacetiletá Colleen Kellyová, podle ní se jednalo o jeden z vůbec nejlepších adrenalinových zážitků v jejím životě. „Nejdřív musíte vylézt schody až nahoru a po strmém žebříku slézt na „nástupní“ plošinu. Pak vás uvážou na lano a počítají do tří, abyste se odvážili zhoupnout,“ tvrdí dívka.

Dodává, že poté přijde pád do prázdna. „Prvních 10 vteřin jsem měla pocit, že nejsem s ničím propojená a jsem absolutně volná,“ řekla. Nakonec si celou situaci začala postupně uvědomovat a rozhodně by si ráda celý zážitek zopakovala.

Houpačka se nachází na fotbalovém stadiónu Mabhida, který byl vybudován u příležitosti pořádání světového poháru FIFA v roce 2010.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám