Hlavní obsah

Nabídka pro novodobé trosečníky. Ve Skotsku prodávají odlehlý ostrůvek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud jste někdy přemýšleli o útěku před civilizací na odlehlý pustý ostrůvek, můžete svůj sen přetavit v realitu. Ve Skotsku je totiž za 150 tisíc liber (takřka čtyři miliony korun) k mání drobný Barlocco Island, v jehož okolí kromě divoké zvěře nikdo nežije. Nejbližší město je vzdáleno skoro 10 kilometrů a do Edinburghu je to celých 160 kilometrů.

Foto: Profimedia.cz

Skotský ostrůvek Barlocco čeká na nového majitele.

Článek

Ostrůvek Barlocco se nachází při jižním pobřeží Skotska. „S vlastnictvím soukromého ostrova, na nějž můžete utéct před shonem každodenního života, jsou stále spojeny romantické představy,“ uvedl realitní makléř Aaron Edgar z Galbraith Group, podle něhož se mohou potenciální majitelé těšit na poklidnou scenérii všude kolem.

Ostrůvek o rozloze asi 101 tisíc metrů čtverečních je při odlivu dostupný pěšmo, traktorem či na čtyřkolce. Při přílivu je pak nutno využít loďky, která může kotvit u oblázkové pláže. „Je to ideální základna k průzkumu ostrova, ke koupání ve studené vodě nebo k pikniku,“ míní Edgar.

Očekává velký zájem

Na ostrově není jediná budova a podle makléře zatím nikdo v historii o stavební povolení nepožádal. Na budoucím majiteli tak bude, aby prověřil možnosti u místních úřadů, píše CNN.

Barlocco je ovšem součástí zóny zvláštního vědeckého zájmu, což jsou v Británii oblasti se vzácnou faunou či florou. Na ostrůvku hnízdí například racci mořští, nachází se tu také druh skalních levandulí.

Edgar i navzdory jistým výzvám očekává, že bude o odlehlý ostrůvek velký zájem. „Byli jsme už svědky silné poptávky po soukromých ostrovech, a to jak v rámci domácího, tak zahraničního trhu,“ tvrdí makléř.

Ideální na civilizační detox. O opuštěný domek v britském národním parku je nebývalý zájem

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám