Hlavní obsah

Na populární Bali se budou moci turisté vrátit v září

Novinky, mšv

Indonéský ostrov Bali se 11. září opět zpřístupní turistům. Půjde o poslední z etap třífázového plánu, který oznámil guvernér I Wayan Koster. Už ve čtvrtek se otevřou lokální pamětihodnosti pro místní obyvatele, píše server Jakarta Post.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Po oznámení plánu se guvernér zúčastnil náboženského ceremoniálu. „Nakonec se tomu všichni musíme odevzdat, modlit se a prosit o požehnání,“ řekl Koster s narážkou na otevření hranic pro mezinárodní turisty.

Doposud bylo Bali striktně uzavřeno, včetně pamětihodností i pláží. Ačkoli několik z nich se v průběhu posledních týdnů otevřelo pro surfaře, kteří na Bali kvůli koronaviru uvázli.

Cestovatelům se nejvíce stýská po pyramidách a Bali, ukazují data z Instagramu

Cestování

Zřejmě nejpopulárnější z indonéských ostrovů pandemie tvrdě zasáhla, tedy především po ekonomické stránce. Bali je na příjmech z cestovního ruchu závislé a příjezdová turistika spadla prakticky na nulu. K neděli bylo ohlášeno celkově 1849 případů nákazy covidem-19 a ve spojitosti s nemocí zemřelo 20 lidí.

Otevřou se i další destinace

Během léta nebo po něm se otevřou i další země jihovýchodní Asie. Například Srí Lanka se turistům zpřístupní už během srpna, i když to s sebou ponese množství omezení. Kromě povinného testování po příjezdu, ale i během pobytu, bude pro návštěvníky platit zákaz cestování hromadnou dopravou.

Srí Lanka chce turisty nalákat i na nové podvodní muzeum

Cestování

Otevření hranic plánuje i Kambodža, která ale pro turisty nastavila asi nejvíce drakonická pravidla. Návštěvníci budou nuceni po příjezdu složit zálohu 50 tisíc korun, ze které se budou strhávat výlohy za testy, ubytování i případnou hospitalizaci.

Kambodža bude požadovat zálohu za vstup do země

Cestování

K částečnému otevření hranic od prvního července přistoupilo i Thajsko, i když zatím vstup povoluje jen cizincům, kteří mají v zemi pracovní povolení, trvalý pobyt nebo rodiny. I ti jsou však povinni podstoupit 14denní karanténu. Rozsáhlejší uvolnění by mělo nastat 1. srpna, kdy se má oblíbená destinace otevřít mezinárodní turistice, píše server Travel Off Path.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám