Hlavní obsah

Na otevření unikátního hotelu čeká 150 000 lidí. Zatím marně

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani předlouhá fronta potenciálních hostů neurychluje budování luxusního podmořského hotelu Poseidon Underwater Resort na Fidži. Realita už dlouhá léta pokulhává za velkými plány a atraktivními vizualizacemi.

Foto: Profimedia.cz

Takto by měl přepychový hotel Poseidon Underwater Resort vypadat.

Článek

Měl to být svého druhu unikátní hotel. Hosté by se ubytovávali v interiéru luxusních ponorek, které by se poté napojovaly na centrální zázemí hotelu s barem, restaurací, podmořskými lázněmi a také tělocvičnou. Toto originální ubytovací zařízení mělo být pro první turisty otevřené už v roce 2008. Ani dnes však není dokončené.

Foto: Profimedia.cz

Jednotlivé pokoje by měly být samostatnými ponorkami.

Přestože má týdenní pobyt v podvodním hotelu vyjít v přepočtu na víc než 312 tisíc korun, zájemců o dovolenou právě na tomto místě jsou houfy. Pomyslná čekací listina obsahuje údajně okolo 150 tisíc jmen.

Hotel má nabídnout celkem 25 moderních apartmá. Hosté by v nich měli dokonce i jacuzzi. Největším lákadlem jsou však prosklené stěny poskytující ten nejbližší pohled na podmořský život.

Foto: Profimedia.cz

Návrh vybavení podmořských apartmá

V rezortu by dokonce měla být také kaple, v níž by se hosté mohli nechat oddat. Dále by hotel podle plánů disponoval vlastním letadlem, aby svým hostům zajistil maximální komfort a mohl je dopravovat z mezinárodního letiště na ostrově Viti Levu, který je největším z ostrovů Fidži.

Celý ubytovací komplex je podle mluvčího hotelu budován podle přísných bezpečnostních opatření, která se velmi podobají těm, jež využívají turistické ponorky. Ty byly podle statistik vyhodnoceny jako jeden z nejbezpečnějších způsobů dopravy. Ovšem vzhledem k tomu, že stavba hotelu začala už v roce 2001 a dosud neskončila, kdoví, jestli se sem hosté někdy skutečně podívají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám