Hlavní obsah

Na Lipně se rozjíždí sezona pomalu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Především díky otevřeným atrakcím, jakými jsou Stezka korunami stromů a Království lesa, se v Lipně nad Vltavou rozjíždí letošní turistická sezona. V sobotu tam dorazilo několik set lidí. Jinak ale Lipno působí se zavřenými hotely, penziony nebo vodním světem trochu teskně, podnikatelé i turisté čekají na rozvolnění.

Foto: Profimedia.cz

Lidé mohou vyrazit na Stezku korunami stromů, penziony jsou ovšem stále zavřené.

Článek

„Je pravda, že na stezce jsem už mnohokrát byla, ale je to jedno z mála míst, kam se dá při současných opatřeních jít,“ řekla Petra Králová z Prachatic.

Hlavní parkoviště pod Kramolínem bylo v sobotu zaplněné ani ne z poloviny. Karavany nechyběly. „S karavanem jsme začali jezdit ještě před koronavirem. Vyrážíme i na Třeboňsko nebo na Šumavu, dříve i do zahraničí. Tady takhle pohodově strávíme celý víkend,“ vysvětloval Pavel Červený, který přijel z Českých Budějovic. Rád by si pořídil nový karavan. „Při koronaviru ale ceny vyletěly kvůli poptávce hodně vysoko,“ dodal Červený.

České středohoří: Krajinou zřícenin středověkých hradů

Tipy na výlety

Návštěvníci Lipna si mohli kupovat jídlo s sebou hned v několika místních restauracích, ale nemohli si sednout ani na zahrádky. Všichni místní podnikatelé doufají, že se koronavirová opatření ještě více rozvolní, současná návštěvnost je totiž především kvůli uzavřeným hotelům a penzionům v porovnání s předkoronavirovou dobou téměř zanedbatelná.

„Květnové víkendy bývaly nejnavštěvovanější na jaře a často i srovnatelné se srpnem nebo červencem. Kdyby nebylo otevřené království a stezka, nebyl by tu vůbec nikdo,“ posteskl si podnikatel Jiří Falout.

Silná sezona?

Předseda Turistického spolku Lipenska Jiří Mánek připustil, že návštěvnost regionu je zatím nižší.

„Včera jsem byl v Rožmberku, který bývá v této době přecpaný turisty, a bylo tam opravdu jen pár lidí. Jsem však přesvědčený, že investice do penzionů, hotelů i apartmánů rozhodně nepřijdou vniveč. V momentě, kdy se opatření rozvolní, čeká nás velmi silná sezona a turisté stoprocentně přijedou v rekordních počtech,“ je přesvědčený Mánek.

Větrník v Třebíči se točí a otevře v létě

Tipy na výlety

Reklama

Výběr článků

Načítám