Hlavní obsah

Na Katlově se odehrají rybářské slavnosti s Jakubem Vágnerem. Slibují bohatý program pro děti

Dětský den rybářských slavností se v sobotu 28. května uskuteční na jezeře Katlov již pošesté. Součástí bezplatné akce je velký doprovodný program pro děti a mládež, který nabídne plno zábavy i vzdělávacích aktivit. A když jde o rybářské slavnosti, dostane se samozřejmě i na samotné rybaření.

Foto: Petr Aster

Na předchozích ročnících akce to žilo, hojnou účast očekávají pořadatelé i letos.

Článek

Na Katlově i blízkém rybníku Pohanu je možné rybařit zdarma, a to za přítomnosti předních českých i zahraničních rybářů. Návštěvníci si tak budou moci vyzkoušet širokou škálu rybářského vybavení. Nebude samozřejmě chybět ani rybářská školička, kde se děti naučí od předních osobností české rybařiny mnoho nového.

V sobotu bude probíhat finále 6. ročníku závodu Evropského šampionátu v lovu kaprů pro juniory, který se koná ve dnech 24.–28. května právě na jezeře Katlov poblíž středočeských Červených Janovic. V sobotu odpoledne bude vyhlášen nový vítěz tohoto prestižního mezinárodního závodu právě na akci, která má za cíl mimo jiné přivést k rybaření více dětí a mládeže.

Součástí programu budou také nejrůznější hry a soutěže, při kterých se děti seznamují s přírodou. V rámci své přednášky se Jakub Vágner podělí o zážitky z nebezpečných výprav do exotických koutů světa a nebude chybět ani autogramiáda. Program poté vyvrcholí koncertem zpěvačky Anny K.

Přichystány jsou rovněž ukázky Policie ČR, jejich technika a výzbroj. Těšit se můžete i na policejní koně a psy. V poledne bude k vidění i policejní vrtulník. Milovníky psů jistě potěší ukázky dogfrisbee, sportovní kynologie, výcvik vodicích psů pro nevidomé nebo také pes, který hledá kůrovce.

Vstup i parkovné budou po celý den zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám