Hlavní obsah

Na Bali zuří kvůli turistovi, který úplně nahý meditoval v chrámu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Bali mají zase jednou těžkou hlavu z nevhodně se chovajících turistů. Tentokrát je předmětem vyšetřování cizinec, který byl spatřen, jak zcela nahý medituje v hinduistické svatyni. Úřady už znají jeho identitu, zatím ji však kvůli probíhajícímu vyšetřování nezveřejnily. Ani nemusely - sociální sítě to vyřešily za ně.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incidentu si všimla širší veřejnost, když influencer Ni Luh Djelantik z Bali sdílel na Instagramu video nahatého turisty. „Tak nezdvořilé! Meditovat nahý v našem chrámu? To ses sakra zbláznil?“ vzkázal influencer cizinci Julianu Zietlowovi, který záběry zveřejnil na svém osobním profilu. „Zesměšňuješ obyvatele Bali a jejich víru,“ doplnil Djelantik a požádal imigrační úřad, aby se začal záležitostí zabývat.

Zietlow původní video umístil do tzv. příběhu, kde příspěvky po 24 hodinách zmizí. „Tento incident stále vyšetřujeme,“ uvedl šéf imigračního úřadu Tedy Riyandi pro list Jakarta Post. „Snažili jsme se cizince kontaktovat skrze jeho sociální sítě, dodnes však nemáme odezvu,“ cituje Riyandiho server Independent.

Na Bali přitom nejde o první podobný případ. V minulosti řešily úřady už několik incidentů turistů a turistek, kteří se nazí či polonazí fotili na posvátných horách či u posvátných stromů. Indonéský ostrov, kde je majoritním náboženstvím hinduismus, klade velký důraz na své tradice a jakékoli nevhodné chování považují obyvatelé za neuctivé a urážlivé. Obdobné incidenty často končí deportací cizinců a pokutami.

S negativními dopady masového cestovního ruchu se Bali snaží bojovat různými zákazy, hovoří se například o zákazu pronájmu motorek turistům. Plánuje se také zavedení pobytové daně.

Bali začne od turistů vybírat vstupní daň. Peníze využije na ochranu kultury i přírody

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám