Hlavní obsah

Na australském mrakodrapu vznikne nejvyšší vertikální zahrada světa

V Melbourne má do několika let vyrůst nejvyšší mrakodrap v Austrálii. Nebude to však jeho jediná přednost, pyšnit se má i vertikální zahradou, jež bude tou vůbec nejvyšší na světě. Disponovat jí bude i sousední stavba, součást stejného komplexu, kde se bude nacházet mimo jiné i hotel.

Foto: Profimedia.cz

Panorama Melbourne

Článek

Mrakodrapy v Melbourne vzniknou tedy dva — vyšší z budov bude měřit 365 metrů a tvůrci o ní hovoří jako o nejvyšším zeleném mrakodrapu na světě. Po otevření, které je zatím plánováno na rok 2028, nabídnou věže návštěvníkům asi 12 500 metrů čtverečních zeleného prostranství, kromě toho i výstavní prostory nebo nejrůznější obchody a další, informuje CNN.

Nižší z věží bude vysoká 273 metrů a v jejích vrchních patrech má sídlit hotelový řetězec Four Seasons, jenž návštěvníkům nabídne také střešní bar a restauraci. Samozřejmě v obklopení zeleně. Ubytovací zařízení má disponovat celkem 210 pokoji, recepce bude situována na 63. podlaží.

„Tento projekt nastaví v Melbourne nový standard luxusu, hostům nabídne výjimečný zážitek, kterému se prostředím nic na trhnu nevyrovná,“ uvedl za hotelový řetězec Bart Carnahan, šéf obchodního rozvoje.

Projekt nazvaný STH BNK By Beulah vyjde na zhruba 2,7 miliard australských dolarů, což je přes 43 miliard korun. Vyšší z věží vyfoukne prvenství mrakodrapu Q1 Tower v pobřežním městě Gold Coast, který je se svými 322 metry aktuálně nejvyšší v Austrálii.

V Dubaji se veřejnosti otevřela údajně nejkrásnější budova světa

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám