Hlavní obsah

Muže srazili na letišti k zemi kvůli starému fotoaparátu. Považovali ho za bombu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejmenovaný muž žaluje aerolinky American Airlines o 75 tisíc dolarů (1,8 milionu korun). Loni v říjnu totiž podle svých slov utrpěl psychickou i fyzickou újmu, když zaměstnanci společnosti mylně považovali jeho starý fotoaparát za bombu. Na letišti pasažéra zpacifikovala ostraha, a poté si ho převzali členové FBI. Aerolinka se za incident neomluvila.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo u společnosti American Airlines.

Článek

Problém nastal ve chvíli, kdy si spolucestující spletla starý fotoaparát s bombou a špatně si vyložila instrukce, které si muž prohlížel, a jež se vztahovaly k zařízením, která se mohou v letadle samovolně vznítit a vybuchnout.

Podle soudních dokumentů se žena k muži po celou dobu letu chovala velmi podezřívavě. Magazín Rolling Stone uvádí, že několikrát opustila sedadlo, a to i ve chvíli, kdy svítila kontrolka nařizující mít zapnutý pás. Pasažérka o svých obavách informovala posádku, která se ani nepokusila s mužem promluvit, protože většinu cestu prospal. Personál místo toho poslal ženu i s jejím dítětem, aby si sedla zpět k muži a špehovala ho.

Když letadlo začalo klesat na newyorské letiště La Guardia, vzal si muž foťák, aby pořídil několik snímku panoramatu města. V tu chvíli začala žena křičet, že všichni zemřou, píše s odkazem na soudní dokumenty server Independent.

Letadlo muselo bryskně přistát a všichni pasažéři byli z paluby ihned evakuováni, zatímco muže zpacifikovala ochranka a na letištní ploše ho přirazila k zemi. Inkriminovaný moment někdo z cestujících natočil a umístil na sociální sítě.

Vyšetřovatelé nic nenašli

Později se ukázalo, že zaměstnanci American Airlines jednali ryze na základě domněnek ženy, která vedle poškozeného muže seděla. Ta tvrdila, že si cestující vyhledával obrázky bomb a nastavoval časomíru. Onou časomírou byl nicméně budík na telefonu, federální vyšetřovatelé v mobilu nenašli žádné důkazy, které by nasvědčovaly, že muž plánovat teroristický útok.

Cestující rovněž uvedl, že mu po zatčení nebyla sdělena jeho práva a nedovolili mu si zatelefonovat. Po propuštění byl muž vysazen uprostřed noci na stanovišti taxi. Aerolinky se za incident neomluvily.

Uvidíme se v nebi. Zdrogovaný pasažér chtěl během letu otevřít nouzový východ

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám