Hlavní obsah

Může být nejpomalejší horská dráha světa zároveň tou nejděsivější? Odpověď čeká v Japonsku

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina horských drah spoléhá na rychlost, zákruty, prudké sešupy nebo smyčky. To ovšem není případ japonské atrakce, kde vozík šlapáním uvádějí do pohybu sami návštěvníci. Adrenalinu si ale užijí dostatek. Pod vozítky je totiž hloubka.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zřejmě nejpomalejší horskou dráhu světa mají v zábavním parku ve městě Okajama na ostrově Honšú. Nazývá se SkyCycle, což je složenina anglických slov sky a bicycle, tedy nebe či obloha a kolo.

Vzdušný bicykl je poháněn pedály a tempo je vyloženě rekreační. Přesto, nebo naopak právě proto, může hloubka pod vozítkem leckomu nahánět hrůzu. Jediným jištěním je totiž nikterak těsně utažený pás. Do dráhy se navíc dokáže opřít silný vítr, což je jeden z důvodů, proč by se podle serveru Oddity Central měly slabší povahy atrakci vyhnout.

Vozítko je určeno pro dvě osoby, ale na dráhu může vyrazit i jednotlivec. O to těžší ale bude mít rozpohybování stroje. Jízda ve výsledku trvá asi tři minuty, záleží na zvoleném tempu. Z dráhy se návštěvníkům naskýtá široký výhled na Okajamu a moře, u kterého je město situováno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám