Hlavní obsah

Muž zavtipkoval na letišti o bombě v kufru. Ihned ho zatkli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdánlivě nevinný vtípek přišel Američana George Adriena Favarielleho draho. Na letišti ve filipínském městě Tuguegarao totiž před zaměstnancem aerolinek z legrace prohodil, že má v zavazadle bombu, a tak byl vzápětí zatčen a putoval do vazby. Vyvázl z ní s pokutou, za podobné chování však v zemi hrozí i vězení.

Foto: Profimedia.cz

Vtipkovat o bombě v kufru se muži nevyplatilo (ilustrační foto).

Článek

Favarielle byl zatčen krátce poté, co minulý čtvrtek před zaměstnancem společnosti Cebu Pacific o bombě zavtipkoval. „Navzdory tomu, že Američan vysvětlil, že pouze vtipkoval, letištní policie ho zatkla a převezla na policejní velitelství,“ uvedl pro list The Manila Times místní náčelník Junvie Velasco.

Za takové chování může vtipálky postihnout pokuta ve výši až 40 tisíc filipínských pesos (17 400 korun) a v krajním případě až pětileté vězení. V zemi totiž platí velmi striktní zákon, který se vymezuje proti obdobnému vtipkování a zlehčování závažných hrozeb, mezi něž se počítají i výhrůžky bombami.

Američan podle serveru Independent nakonec vyvázl docela lehce, zaplatil 30 tisíc pesos (13 tisíc korun). Muž cestoval s ženou a s ní také ihned po propuštění z vazby odcestoval zpět do USA.

Favarielle není jediným cestujícím, který skončil kvůli nejapnému vtípku v poutech. V podobné situaci se před třemi lety ocitl také Američan Trevor Davies na letišti LAX v Los Angeles. O rok později pak byla na Floridě zadržena Kanaďanka, která rovněž prohodila, že má v zavazadle výbušninu.

Aerolinka nabízí lety s překvapením. Palubní lístky jsou za pakatel

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám